Műanyag híd

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25580 Reply
  Katalin
  Vendég

  Esetem röviden annyi,hogy egy probléma mentesen 13éve fent lévő fogtechnikus által készített műanyag hidat,a jelenlegi fogorvosom tanácsára lecserélünk. Azt mondta először ugyanilyen ideiglenesre. Tegnap csiszolt és holnap helyezi fel. Neten olvasgatás közben tudtam meg,hogy műanyag ideiglenes koronából két féle létezik:fogtechnikusi és rendelői is. Az a gyanúm,hogy a fogorvosom ez utóbbira fogja cserélni,ami ha lehet hinni az olvasottaknak sokkal törékenyebb és csúnyább,mint amim volt!? Becsapva érzem Magam és nem tudom mi tévő legyek? Megbeszéltük,hogy nem aktuális most az egész alsó-felső porcelán fogsor az ára miatt amit első körben javasolt,szóval az ideiglenest ismét több évre terveztem fent hagyni. Próbáltam ma elérni telefonon,hogy tisztázzuk valóban nem technikus csinálja-e az újat,de nem értem el. Ön szerint mit tehetek ebben a helyzetben? Nagyon szépen köszönöm!

  #25596 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin
  Nem ismerünk olyan protetikai munkát, melyet fogtechnikus, fogorvosi instruálás nélkül készíthet. A mai technológia már mellőzi a K+B munkákat (műanyag leplezésű fogsor), jobbára fémkerámia, vagy cirkon pótlásokat készítünk, melyek maximálisan esztétikusak, hosszan tartó, biztonságos megoldást kínálva pácienseink számára. Ugyanakkor minden fogpótlást fogtechnikus készít el, fogorvosi utasításoknak megfelelően. Ez a protokoll már évek óta eredményesen működik. Az ideiglenes pótlások viselését semmiképp nem javasoljuk évekig. Ezek többnyire átmeneti megoldások, és koránt sem olyan tartósak és esztétikusak, mint a végleges koronák. Többnyire egy időszakot segítenek átvészelni, esztétikai hiányt pótolnak. Létezik belőle rendelői megoldás mely viselése 1-10 napig lehetséges, és technikai pótlás, melyet maximum 6-8 hónapon át viselnek pácienseink egy-egy nagyobb implantológiai beavatkozást követően, a rehabilitációs idő alatt. Ezeket aktualitásukban végleges pótlásokra cserélünk.
  Üdvözlettel:

  #25603 Reply
  Katalin
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm a válaszukat,viszont ezzel minddel tisztában voltam. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mit tehetek ha a hosszabb távra való ideiglenes helyett,csak a pár napra valót kapom? Elégedett vagyok a fogorvosommal és most meg vagyok döbbenve,hogy erről a különbségről nem tájékoztatott és ha valóban a rendelői verzió kerül ma felhelyezésre,akkor várhatom,hogy bármikor letörhet,leeshet? Mert jelenleg további kezelés nincs beütemezve egy pár hónapig. Köszönöm mégegyszer.

  #25605 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin,
  A rendelői ideiglenes pótlás azonnal szájba kerül, ehhez nem szükséges fogtecnikai munkát kérni. Vélhetően pótlása nem ebből készül.
  Azon túl, amennyiben elmondja terveit fogorvosának, ő az Ön szempontjainak maximális figyelembevételével készítteti el a pótlást.
  Üdvözlettel:

  #25610 Reply
  Katalin
  Vendég

  Ismételten hálás vagyok a válaszért. Nem akartam rákérdezni,de ez szerintem rendelői. Ha ez mond Önöknek valamit nem passzolt a szín és azt mondta ebből csak A2-es és A3-as szín van és az A2 lett és annál fehérebb nincs. Annyi volt amit az igényeimhez igazított,hogy megkérdezte ideiglenessel vagy véglegessel ragassza be? Azt mondta egyik pár napig másikat levésni lehet mint az előzőt így a tartósabbal lett feltéve. Remélem rendben leszek így azért egy ideig!? További jó munkát kívánok!

  #25617 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin,
  Véleményem szerint biztos, hogy nem rendelői, mert az azonnal, ott helyben kerül a szájba. Az ideiglenes pótlásoknál valóban szűkebbek az esztétikai határok, A2, A3 színmélységben elérhetőek.
  Az ideiglenes és végleges ragasztás között nyilván van különbség, mint ahogy arra a nevük is utal.
  Remélem használható lesz az Ön számára amit kapott.
  Üdvözlettel:

  #25621 Reply
  Katalin
  Vendég

  Üdv.! Nekem A1-es volt eddig műanyagból,szóval ez érdekes. Egyébként nagyon elfoglalt az orvosom és a másik rendelője modernebb felszerelésű, szerintem ezek miatt nem tette fel azonnal. Azt is mondta ha ezzel bármi baj lenne,elmentették a mintát,bármikor újraönthető. Valahogy a fogtechnikus szó nem hangzott el. Egyébként szép lett azt leszámítva,hogy lehetne fehérebb és remélem tartós is lesz bármi is az igazság.😊 Nagyon köszönöm a segítségüket!🌺

  #25622 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Igazán nincs mit😊

  #25766 Reply
  Katalin
  Vendég

  Üdv.

  Még két hét sem telt el,hogy felragasztotta véglegessel, amit „majd csak levésni lehet” és az előbb lepottyant.
  Milyen megoldást kérjek,mit javasolnak? Eleve a fogorvosom mondta,hogy csak ideiglenes műanyag koronával csinálja meg de ha ezt már nem fogja tudni visszatenni (ki lehet belőle szedni a ragasztót?) akkor szerintem csak kerámia kéne. Abból viszont nem szeretnék fémeset. Teljes kerámiából lehet híd vagy csak szóló korona? Vagy ez az a pont ahol váltanom kéne az eddig bevált fogorvosomtól? Eleve egy problémamentes hidat cserélt le. Tanácstalan vagyok köszönöm szépen a válaszukat előre is!

  #25769 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin
  Konkrét segítséget és jó tanácsot konzultációt követően tudunk adni önnek.
  Ha nem szeretne femkeramia pótlást, akkor javasoljuk a cirkoniumot, mely teljesen fémmentes, esztétikuma kimagasló.
  Üdvözlettel

  #25770 Reply
  Katalin
  Vendég

  Igen de pont a cirkóniumról olvastam,hogy csak szóló korona készíthető belőle,illetve híd foghíjra nem és most a többi kérdésemre sem kaptam választ,de azért köszönöm.

  #25772 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin
  Kérdéseire akkor tudunk egzakt választ adni, ha látjuk az állapotot. Cirkóniumból készíthető hídpótlás, ennek akadálya nincs.
  Üdvözlettel

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Műanyag híd
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft