Mozgó Fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50741 Reply
  Alexa
  Vendég

  Nagyon mozog az egyik közepső metszőfogam, már egy ideje ki volt lazulva, de most eszrevettem hogy rendesen mozog, es a helyéről is kimozdult. Van még rá esély hogy megmenthető vagy ezt mindenképp húzni kell.

  #50745 Reply
  Otto
  Vendég

  Jó napot kívánok!

  Az első két belső metszőfogam fúrva volt, és nagyon fájnak, lüktetnek. Az ínyem középütt be van gyulladva, nem múlik el, pedig kentem már géllel, amit a fogorvos felírt. Tömve vannak, de ez a fájdalom nem múlik el. Voltam röntgenen is, ahol nem látnak semmiféle gyulladást, így nem gyökérkezelik. Állítólag az egyik tömés meg van lazulva, de biztos vagyok benne, hogy nem attól fáj. Szeretném, ha gyökérkezelnék, talán enyhülne a fájdalom, de ezt nem csináljak meg államiban, sem magánban. Meddig lehet fogfájással élni? Mit tegyek?

  #50749 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Otto!

  Panaszos foggal mindenképp forduljon fogorvoshoz, hiszen oka van a fájdalomnak, amit tapasztal. Akár kilazult fogtömésről, akár gyulladásról van szó, mindkét eset ellátást igényel.

  Minden jót kívánunk!

  #50750 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alexa!

  Látatlanban nem tudjuk megállapítani, hogy a fog milyen állapotban van és mi okozza annak kilazulását. Javasoljuk, hogy látogasson el egy fogászatra, ahol fizikai vizsgálat és röntgen vagy CT segítségével felmérik a fog státuszát és ennek megfelelően fogják ellátni. Vannak eljárások, melyekkel stabilizálható fog, de annak megítélése, hogy ez az Ön esetében ez járható út-e, mindenképp személyes vizsgálatot igényel.

  Minden jót kívánunk! 🙂

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Mozgó Fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft