Mi lehet a megoldás?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19363 Reply
  Andrea
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Németországban élünk, a lányom 21 éves és nagyon zavarja ahogyan a fogai állnak. Hozzá tenném 10 éves kora körül volt neki éjszakai kivehető fogszabályzója, de nem hordta rendesen így elmaradt. Most elmentünk itt egy fogorvoshoz, aki csak a fogszabályozással foglalkozik. Először a lyukas fogakat kell betömetni, amin sajnos teljesen megdöbbentem, hogy 3 foga lyukas… holott amikor Magyarországon járunk évente egyszer vagy kétszer direkt megnézetjük a fogainkat most 2 hete voltunk otthon…. Majd egy röntgent kell készíttetni aztán megbeszéljük hogyan tovább.
  Mellékelek képeket a fogairól.
  Engem az érdekelne, hogy itt az egyetlen megoldás a fogszabályzó lenne, vagy esetleg lehetne más megoldás is? Sokat olvastam, gondolok itt most a porcelán és a direkt héjakra megoldás gyanánt. A fogszabályzó viselés következtében több ismerősömnek is szuvasak lettek a fogai, van olyan akinek ahol ezek a tappancsok (nem tudom a rendes nevét sajnos) voltak fel erősítve ott a helyükön barna folt látható. Egy szóval én idegenkedek a fogszabályzótól, mert végül is van, vagyis lehet káros hatása ennek is.
  Amennyiben lehetne más megoldás is, egy időpontot hol tudnánk egyeztetni, ha utazunk haza ezt megbeszélhetnénk.
  Köszönettel várom válaszuk.

  #19387 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea!

  Ilyen fiatalon én mindenképpen a fogszabályzást javaslom . Ha a szájhigiénia kielégítő az alatt az idő alatt, hogy fent vannak a brekettek a fogakon, akkor kicsi az esélye, hogy meggyengül és elszíneződik a zománc.
  Különböző fogorvosok különbözőképpen értékelik a szájüregi státuszt, így lehetséges eltérés a diagnózisban is. Amelyik fogorvosban megbíznak, arra hallgassanak bátran! 🙂

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Mi lehet a megoldás?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft