Menthető lehet még ez a gyökérkezelt fog?

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30634 Reply
  Ferenc
  Vendég

  Van egy másfél éve gyökérkezelt jobb 7-es fogam. Aminek az a része ami a 6-os felől van érzékeny a hidegre melegre sőt még arra is ha ennivaló megy oda ameddig elnem távolítom. A héten be is gyulladt. Viszont úgy érzem a tömés ezen része nem az igazi. Az orvos viszont nem igazán mutatott olyat hogy érdekelné a probléma megoldása és azt mondta ír gyógyszert aztán ha hat hat ha nem meg kihúzza. Én viszont azt nem szeretném. Úgy érzem menthető lenne ha foglalkozna vele vagy legalább egy röntgent csinálna. Ön szerint mi lehet vele a baj? Valamint menthető lehet még a fog? Bár az sem normális szerintem hogy egy gyökérkezelt fog így viselkedik.

  #30658 Reply
  Ferenc
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  (elnézést amiért a múltkor csak úgy írtam de eléggé kétségbe voltam esve….bár most még inkább)

  Visszamentem ma a rendelőbe de sajnos mint a múltkor. Hogy még egy röntgent sem lehet csinálni mert nem tud mit csinálni neki. Valamint adott egy beutalót kihúzni… Viszont én a gyökérkezelés menetére visszagondolva már akkor is rémlik hogy többször újra volt röntgenezve mert nem volt az igazi akkor sem már és mondta is az orvos hogy tisztította de nem fért oda teljesen mindenhova a tűkkel. Valamint egy ideje melegre érzékeny volt a fog. Most pedig alap esetben már nem fáj mert hatott a gyógyszer csak a fog belső oldalán ha meleg vagy hideg éri akkor. Tudom nem szerencsés a neten csak úgy keresgélni de nekem nagyon úgy tűnik hogy a gyökérkezelés nem feltétlen megfelelősége miatt lehet a mostani gyulladás. A fórumokon pedig több helyen olvastam hogy a gyökérkezelés után több idővel fájó fogon segített ha újra kezelték vagy ha a lézeres tisztítással mentek végig rajta. Persze tudom nem ingyenes de lenne esély hogy megmaradjon a fog már megérné nekem.

  Önök szerint lenne értelme megpróbálni megmenteni ezt a fogat? Mert ha igen akkor érdekelne hogy Önöknél milyen lehetőségek vannak és akkor valódi adatokkal ( mert csak óvatos az ember a neten) érdekelnének a lehetőségek.

  Köszönöm szépen a segítséget!

  #30661 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ferenc,
  Egy gyökérkezelés nem minden esetben eredményes. Vannak olyan anatómiai eltérések, mint pl.: nagyon beszűkült gyökércsatorna, vagy épp egy nagyon ferde gyökércsatorna, melyet fizikai képtelenség feltágítani. Nyilván vannak már ilyen fogakra specializálódott endodonciai centrumok, de ott sem garantált a sikeresség 100%-ban,
  Látatlan nem tudjuk megmondani, hogy van e értelme a gyökérkezelés folytatásának, vagy a fog eltávolítása e a megfelelő lehetőség.
  Okvetlen diagnosztikai vizsgálatot javasolnék, majd a lehetőségek egyeztetését.
  Üdvözlettel:

  #30664 Reply
  Ferenc
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Köszönöm a válaszát! Abban esetleg kérhetek segítséget hogy a diagnosztikai vizsgálatot milyen módon és hol lenne a legcélszerűbb elvégezni? Hiszen amiatt hogy az orvosom látatlanban lemondott a fogról pl. beutalók terén sem egyszerű a helyzet.

  #30683 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ferenc
  Beutalóval fogadják a rendelőintézetek pácienseiket,melyet szakorvosnak szükséges kiadnia, egyéb esetben magán diagnosztikai stúdiókat kereshet fel, ilyen pl a VIPDENTAL:
  Üdvözlettel:

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Menthető lehet még ez a gyökérkezelt fog?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft