Mennyit húzhatnak?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 39
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14666 Reply
  Szente Mihályné
  Vendég

  Jó napot kívánok!
  A problémám a következö: 24 éves lányom Németországban dolgozik és megfájdult a foga, elment fogorvoshoz, aki továbbküldte a szájsebészetre, hogy 8 fogát el kell távolítani,mert el vannak törve. A kérdésem a következő, hány darab fogat távolíthatnak el,akár altatásban, vagy érzéstelenítéssel, egy alkalommal?
  Várom válaszát, köszönettel egy aggódó édesanya.

  #14681 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Hölgyem!
  Attól függ, hogy a húzásra ítélt fogak hol helyezkednek el a szájban, és milyen állapotban vannak, pl. van e fennálló szöveti gyulladás, kell e a betört foghoz szájsebészeti feltárás stb. Nagyon szerencsés esetben lehet akár egyetlen ülésben is, de inkább 2-4 beülés valószínűbb a lánya esetében. Nincs általános szabály arra, hogy hány fog távolítható el egyszerre, de ez rutin szerű beavatkozás és biztosan jó kezekben van a leányzó. Üdvözlettel, Vdent

  #14735 Reply
  Szente Mihályné
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

  #26350 Reply
  Robi
  Vendég

  Üdvözletem,

  A két felső bölcsességfogamat és egy jobb alsó őrlőt kellene kihúzni. Amennyiben nincs rajtuk fogás, általában megoldható egyetlen beüléssel szájsebészeten?

  #26355 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Robi
  Általában egy álkapcson, vagy egy oldalon végzünk egyszerre beavatkozást
  Üdvözlettel

  #26369 Reply
  Vali
  Vendég

  Ha valakit Petefészek rák és mellette 2 hasüregi rákkal műtöttek annak egyszerre menyi fogat húzhatnak köszönöm

  #26380 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Vali,
  Látatlanban nehéz erre választ adni. Ezek az esetek kiemelt körültekintést igényelnek. Alapvetően a páciens állapota nagyban befolyásolja a beavatkozások mértékét. Fontos ismerni a fogak állapotát, van e valahol gyulladás stb.
  Üdvözlettel:

  #40687 Reply
  Toth Claudia
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Érdeklődni szeretnék, hogy szeretnek implantatum beultetest szeretnek az also es felso fogsorom helyere. Rossz allapotu az osszes fogam, igy azt mondtak hogy 1 alkalommal kihuznak az osszeset (kb 26 fog). Majd este vissza kell mennem az implantatum behelyezese miatt. Ez igy normalis?
  Valaszat elore is koszonom!

  #40689 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Claudia
  Miután nem ismerjük a szájüregi paramétereket, sem a kezelési tervet, így véleményezni nem tudjuk kezelőorvosa miért döntött ezen megoldás mellett. Javasoljuk esetlegesen felmerülő kérdéseit kezelésével kapcsolatban a beavatkozást végző szakorvossal egyeztesse.
  Üdvözlettel

  #43059 Reply
  Szilvi
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Inysorvadásom van, de felül még van 11 fogam, ebből 5 mozog. Egy ülésben kihúznák,a gyógyulás után stéges megoldással pótólnák.
  Kérdésem lenne hogy a 11 fog kihúzása lehetséges egyszerre? A kivehető ideiglenes hagyományos fogsort mennyi idő múlva lehet használni?
  Üdvözlettel Sz.

  #43080 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szilvia
  Lehetséges a fogak egyszeri eltávolítása. Az ideiglenes pótlás a beavatkozást követő 1 héten belül elkészíthető, viszont annak viselése a gyógyulási folyamattól, és az ön érzékenységétől is függ. Az esetek jelentős részében pácienseink rövid időn belül viselik ideiglenes pótlásukat.
  Üdvözlettel:

  #45653 Reply
  Orosz Niki
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Engem az érdekelne, hogy egy oldalon lenne 3 fog ami már rossz, kettő fent ebből az eggyik majdnem középen, egy pedig lent hátul, lehetséges az hogy egyszerre kihuzza az orvos?

  #45671 Reply
  Nagy Krisztina
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Azt szeretném kérdezni, hogy egyszerre hogyan húzzák ki az összes fogat ez lehetséges,nincs ennek veszélye?
  Még ha bódítás a is történik ez számomra embertelen.
  Bírja ezt a páciens?

  #45783 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina!
  Általában amikor ilyen nagy számú fogat egyszerre távolítanak el, akkor azok a fogak már nem menthetőek és vélhetően nem is kapaszkodnak olyan erősen a csontszerkezetbe. Az esetek többségében röntgenfelvétel/CT is javasolt ilyen nagy számú fogeltávolítás előtt, melyen láthatóvá válik a fogak státusza és megtervezhető az extractio pontos menete.
  Jó egészséget kívánunk!

  #45966 Reply
  Buczko Géza
  Vendég

  Üdvözlöm,

  Paradontologiai eset vagyok 22 fogamat ki kell húzni.
  Egyszerre mennyit lehet?

  Köszönöm a válaszát.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 39
Hozzászólás: Mennyit húzhatnak?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft