Membrán

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #49845 Reply
  Mónika
  Vendég

  Kedves Szakértő!

  2 évvel ezelőtt, felsőfog gyökérkezelése során, tömőanyag kerűlt a bal arcüregbe.
  Sajnos a fog kihúzása elkerűlhetetlen volt, és a tömőanyag eltávolítása pedig az arccsonton fúrt lyukon keresztűl történt meg.
  Azóta folyamatosan volt valami, kisebb-nagyobb egészségügyi probléma ezen a területen, a fog helyén pedig szúró, kellemetlen fájdalom alakult ki. A mosolygás is kínszenvedés volt.
  3 hete , egy kedves szájsebész doktornő, megnyitotta az egykori műtét helyét.
  Talált egy éles csontszilánkot, amit eltávolított, illetve a nyálkahártyával is gond volt.
  Behelyezett egy felszívodó membránt, és lezárta a sebet. Antibiotikum kúrát is előírt a doktornő.
  A mosolygás azóta már megy, de magán a területen még mindig tapasztalok kellemetlen , olykor kisebb-nagyobb fájdalmat. Láz nincs, csak néha azt érzem, hogy maga a fájdalom, fülbe is kisugárzik.
  Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy ez normálisnak tekinthető-e, hiszen két éves gondot probált a doktornő megoldani, illetve a fizikai terhelés mennyire befolyásolhatja a teljes gyógyulást?
  Sport tevékenység mikortól javasolt,( futás, edző terem) illetve a munkám során sajnos elkerűlhetetlen a fizikai terhelés, ami alól sokáig már nem húzhatom ki magam.
  Válaszát előre is köszönöm!

  #49855 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mónika!

  Az erős fizikai terhelés, illetve azon tevékenységek, melyek fokozzák az arcüregben fellépő nyomást (pl. búvárkodás, repülés, fúvós hangszereken való játék, stb.) 2-3 hétig legalább kerülendőek, ezt követően szép fokozatosan visszatérhet megszokott tevékenységeihez.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Membrán
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft