Megnyílt arcüreg

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33195 Reply
  dite
  Vendég

  Kedves dr. Úr! 1 hete kihúzták a felső rossz 6-os és a bölcsességnek útban levő 7-es fogamat. Eddig nem volt baj, ám tegnap reggel átszakadt az arcüreg, valószínű egy tüsszentés következtében. A hétvégi ügyeleten ezt kitisztították, ám a 24-órás protokol miatt nem zárták be, ehhez 6 hete kell várni, De csak, ha nem alakul ki gennyes arcüreg gyulladás. Antibiotikumot (Augmentin Duo) szedek a héten. Chlorhexameddel öblögetek. Kérdéseim:
  1. Szedjem-e végig (6 hét) vagy meddig lehet és hányszor ismételve? Meridol esetleg?
  2. HOGYAN tudnám elkerülni a gyulladást mit tegyek, egyek (másik oldalon), használjak ehhez (annyit tudok csak, hogy ne fújjak orrot)
  3. Repülőre ülhetek-e így és ha igen, mire vigyázzak, figyeljek, mit tegyek vagy szedjek, hogy az út ne okozzon bajt?

  Köszönettel várom válaszát.

  #33212 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dite
  Véleményünk szerint az ön számára is sokkal megnyugtatóbb lenne, ha ezen esetet követően szakrendelés látná el hasznos információval, vagy végezné az arcüreget illető kezelést. Javasoljuk szájsebészeti vagy fül-orr-gége szakrendelés mihamarabbi felkeresését.
  Sajnálatos eset, mely nagyon ritkán, de előfordul, hogy az arcüreg a foghúzást követő napokban megnyílik, melynek kezelése szakellátás keretein belül megoldható, és folyamatos szakorvosi kontrollt igényel.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Megnyílt arcüreg
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft