magas tömés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24751 Reply
  Patrik
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr / Doktor nő

  A jobb felső 5-ös fogamat 3-4 hete tömték és magas volt a tömés. Sajnos ez miatt rágásra nagyon érzékeny lett a fogam. Hidegre, melegre, édesre nem érzékeny egyedül a rágásnál fáj. Ma voltam fogorvosnál megvizsgálta és úgy ítélte meg, hogy elegendő csak beállítani a rágófelületet mivel szerinte a fognak nincsen semmi baja. Kérdésem az lenne, hogy körülbelül mennyi idő még ez az érzékenység elmúlik és mivel tudnám hozzásegíteni a fogamat a gyorsabb gyógyuláshoz?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #24756 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Patrik,
  Itt az idő a megoldás. A fog belsejében zajló folyamatokra házi praktikát nem tudok javasolni. A fajdalomnak fokozatosan csökkennie kell. Sajnos a magas tömés viselése több problémához is vezethet. Miután ez korrekcióra került, így ha az elkövetkező napokban panaszai nem múlnak keresse fel fogorvosát, vélhetően a fog gyökérkezelésére lesz szükség.
  Üdvözlettel

  #24758 Reply
  Patrik
  Vendég

  Mennyi időt kellene várni? 1-2 hét maximum?

  Válaszát előre is köszönöm !

  #24759 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Patrik,
  Figyelje a tüneteket. Ha egy hét múlva nincs változás, akkor is javaslom a vizsgálatot, és a tünetek kezelését. Várható, hogy a fog megnyugszik, de érdemes vizsgálni, figyelemmel kísérni.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: magas tömés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft