lyukas fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11529 Reply
  Don
  Vendég

  fog pótlas terén
  milyén típusok vannak?

  #11531 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Don!

  Több féle megoldás jöhet szóba pótlások terén, ilyenek a rögzített, a kivehető, részleges kivehető fogpótlás, illetve az implantátum.
  Rögzített pótlások lehetnek héjak, koronák és hidak, attól függően hogy milyen célt szolgál a pótlás. Különböző anyagokból készíthetőek el ezek a pótlások: lehet műanyag leplezésű, porcelánleplezésű fémkerámia korona, cirkónium alapú kerámia korona, hogy csak párat említsünk. Kivehető fogpótlás a neve minden olyan fogpótlásnak, amit a páciens orvosi beavatkozás nélkül is el tud távolítani. A kivehető fogpótlás nagy előnye az eltávolíthatóságának köszönhető, hiszen így a szájhigiénia, illetve a kivehető fogpótlás tisztítása tökéletes mértékben megoldható. Abban az esetben beszélünk részleges fogpótlás szükségességéről, amikor a fogívben nincs teljes foghiány, viszont a megmaradt fogak száma nem elég, hogy fix pótlásokat készíthessünk.
  Egyre több betegnek ültetnek be mesterséges foggyökeret (implantátumokat). A koronák és a hidak megtartása érdekében gyakran kell értékes foganyagot lecsiszolással feláldozni. Ehhez járul, hogy ott, ahol már nincsenek foggyökerek, az állkapocscsont is összezsugorodik. Ezek a nemkívánatos melléktünetek akadályozzák az implantátumok elhelyezését, amik lehetővé teszik a fogpótlást úgy, hogy a fog elvesztését a gyökér területén is kiegyenlítik. Az implantátumok mind az egyes fogak, mind a nagyobb foghiányok ellátásánál biztos pilléreket alkotnak, melyeken koronák és hidak biztonsággal és szilárdan elhelyezhetők. Teljesen fog nélküli betegeken is lehet az implantációval segíteni. Megfelelő számú implantátum pillér elhelyezésével lehetővé válik a protézisek szilárdan ülő rögzítése.
  Javasoljuk a személyes konzultációt, ahol személyre szabott kezelési tervet és árajánlatot tudunk Önnek adni, illetve minden kérdésre választ kaphat a pótlásokkal kapcsolatban.
  Üdvözlettel:

  Villányi Dent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: lyukas fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft