letört lyukas fog

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23500 Reply
  Ádám
  Vendég

  Üdvözlöm! Nem rég vettem észre, hogy van egy lyukas fogam, de abból 1 napja letört egy darab kívülről. Még meglehet menteni?

  #23504 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ádám,
  Véleményem szerint igen. A konkrét megítéléséhez szükség van röntgen vizsgálatra és fizikai vizsgálatra is.
  Több lehetőség adódik a fog koronai részének helyreállításra, de javasoljuk ne hallgassa tovább. Keresse fel fogorvosát
  Üdvözlettel

  #23505 Reply
  Aniko
  Vendég

  Szintén hasonló a probléma.Én rágófoggal jártam így,letört a szuvas rész,meg a tömés is.Nem fáj,és nem látom hogy szuvas lenne.
  Hallottam erről a Safe and Sound ideiglenes tömésröl,amit otthon is lehet alkalmazni.Ezt használhatom amíg eljutok egy magánrendelésre?Mert megpróbálkoznék vele.Mivel az injekció az ellenségem,létezik hogy érzéstelenítés nélkül korrigálják a fogamat?

  #23508 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anikó,
  Ez a megoldás csak otthoni elsősegélyként használható. Praxisunk nem használja, és a leirat szerint maximum 1 hónap a tartóssága. Mivel az alapproblémát (szuvasodás) nem oldja meg, nem javasolnám az időbeli határok feszegetését, mert akár sulyosabb következmények (pl. fogbélgyull.) is kialakulhat.
  Üdvözlettel

  #27387 Reply
  Niki123
  Vendég

  Csokolom !nekem hátulrol a két egymással szembeni fogam le van törve es nem is gyengen de az egyik belulrol nagyon fekete de viszont a masik nagyon fehér mintha lenne benne valami . A fogorvos azt mondta ki kell húzni de még bízom benne , hogy meglehet menteni!

  #27397 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Niki
  Diagnosztikai és fogászati vizsgálatot javaslok. A feketének látszó fog vélhetően szuvas, annak kezelése lehetséges, amennyiben ezt a lehetőségek engedik. Okvetlen keresse fel fogorvosát.
  Üdvözlettel

  #45285 Reply
  Leila
  Vendég

  Csókolom le van törve a fogam csont fog is az ami le tört az lyukas lett is nagyon fáj lehet hogy holnap megyek fog orvos hoz de nagyon félek hogy mit csinál vele kérem mogya meg hogy mit csinálna vele is hogy fáj e
  Is nagyon érzékeny köszönöm!!!!

  #45302 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Leila
  Adott fog kezelésének több lehetséges változata is felmerül, melyet a diagnosztikai és szájüregi vizsgálatot követően lehet meghatározni. Az egyik lehetőség a gyökérkezelés, és a fog felépítése, illetőleg a fog eltávolítása.
  Javasoljuk, mihamarabb keresse fel fogorvosát.
  Üdvözlettel:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: letört lyukas fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft