Letört fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19790 Reply
  Szabó Péter
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Az egyik hatos alsó fogam már évek óta tömve van és mindeddig nem is volt vele probléma. Néhány hete viszont letört a tömés mellett a belső sarka az íny magasságáig. A fogorvosom miután szemrevételezte, azt mondta ki kel húzni, de azért még kért egy röntgen felvételt róla, de szerinte menthetetlen, nem lehet betömni, mert alá van szuvasodva, és ha kitisztítaná a szuvas részt, akkor lehet a két gyökér el is válna egymástól. Egyelőre nem engedtem kihúzatni, mert abszolút nem fáj, de az orvosom szerint ez csak idő kérdése. Tanácstalan vagyok, mert hamarosan megyünk nyaralni, és előtte nem nagyon szeretnék belemenni egy ilyen fogas „huzavonába”, viszont azt sem szeretném, hogy belobbanjon és fájjon. Ezek szerint tömés szóba sem jöhet így, de nem tudom a tömésen kívül van e más lehetőség megmenteni, hogy ne kelljen kihúzni és hidat csináltatnom. Kérem adjon nekem tanácsot, mit tegyek, húzassam ki, vagy nézessem meg másik orvossal is? Köszönettel Szabó Péter

  #19794 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Péter!

  Minél több idő telik el a húzás és a nyaralás közt, annál nyugodtabban indulhat útnak . Valószínűleg valóban olyan nagy mértékű a szuvas rész, hogy menteni nem lehet, ez esetben egyik másik fogmegtartó kezelés nem járna eredménnyel.
  Nem csak a hídpótlás az egyetlen megoldás egy foghiány megszüntetésére, lehet implantátumot alkalmazni a szomszédos fogak érintése nélkül .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Letört fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft