letört fog

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24988 Reply
  Fruzsina
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Hölgy

  A kisfiam 13 hónapos múlt éppen. Játék közben elesett és az első foga sarkából letört egy darab sajnos. Nemigazán tudom mi ilyenkor a teendő. Mikor érdemes fogorvoshoz vinni egy kisgyermeket és esetleg meg lehet-e, vagy érdemes-e megcsináltatni ezt neki? A választ előre is köszönöm!

  #24997 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Fruzsina,
  Mindenképp javasolnék fogászati konzultációt, fogat helyre kellene állítani, hisz így sérülten a továbbfertőzés esélye nagyobb.
  Üdvözlettel:

  #25012 Reply
  Viki
  Vendég

  Kedves Doktor úr/hölgy.
  A következő kérdéssel fordulnék önhöz, barárnőmnek van egy foga amit 4 éve gyökérkezeltek, de az utolsó kezelésre ami elvileg a tömés lett volna nem ment el, tehát a a fog ugy maradt, azóta letöredezett stb már szinte alig látszik, és most az íny rá akar nőni a gyökkére fogra már ami még maradt belőle. Mindenképpen megy az orvoshoz, de még agusztus 21 ig külföldön leszünk, lehet ebből nagyobb baj? Kibírja még a 2 hónapot?

  #25015 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Viki,
  Az eset nem mondható szerencsésnek, de ha eddig panaszmentes, akkor bízzunk benne, hogy erre a pár napra már az is marad.
  A foggyökér zárt, végső gyökértömés került bele, így ez talán tekinthető jónak. Fokozottan figyelmes szájhigiénés protokoll betartását javaslom. Alapos fogmosás, öblögetés javallott. Lehetőleg mellőzzük a rágást az adott területen, és óvjuk a fog maradványát, ameddig lehet.
  Üdvözlettel:

  #25019 Reply
  Zsolt
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/hölgy
  Egy gyökérkezelt fogamat még tömés előtt sajnos el hanyagoltam,ennek kb 2 éve.Ez a fog az idő folytán el kezdett töredezni,utóbbi napokban viszont el kezdett enyhén vérezni ilettve fájni.Maga a fájás nem intenzív sőt szinte csak ritkán veszem észre ha például a nyelvemmel oda nyúlok vagy beszéd illetve rágás közben.Fel kerestem az orvosom aki röntgen kép alapján közölte,hogy húzni kell,el mondta mitől vérzik illetve,hogy a fog 3 csatornájából 2 menthetetlen.Sajnos az a probléma áll fenn,hogy pár napon belűl pestre utazok eggy hétre azután pedig hivatalos vagyok egy esküvőre.Kérdésem az lenne,hogy érdemesebb e túl lenni a húzáson vagy ki bír e ez a fog 2-3 hetet még?Felső állkapocson lévő hátsó nagy őrlő fogról van szó.

  #25022 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsolt,
  Nem érdemes halogatni a foghúzást, mert kialakulhat egy olyan idült állapot, mely sokkal nehezebben uralható, és további kellemetlenségekhez vezethet.
  Amennyiben fogorvosa a fog eltávolítását javasolta, javasoljuk végeztesse el a beavatkozást mielőbb.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: letört fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft