Letört fájó fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29152 Reply
  Sági Henriett
  Vendég

  Tisztelt Doktor!Van egy jobb felső hátsó őrlő fogam,töméssel együtt.Tavaly már voltam vele orvosnál.Megvizsgálta,és mivel az ínyen a fog felett van egy kemény bub nem húzta ki,mert azt mondta oda kellene beadni a szurit.A röntgen nem mutatott semmit.Azt mondta ne huzassam ki,pedig a fog már elhalt,mivel nem reagált semmire.Tegnap ez a fog elkezdett fájni,feszítő fájdalmat érzek,a langyos jó rá.Antibiotikumot nem tudok szedni,mert nagyon súlyos emésztőszervi reakcióim vannak tőle(hányás,gyomorgörcs,hónapokig tartó hasmenés).Mire számíthatok,ki lehet húzni antibiotikum kezelés nélkül?Van más hatóanyagú gyógyszer,amit esetleg ilyenkor rendelhetnek?Esetleg injekció,ha feltétlen kell?Az is fontos,hogy napi 2x40mg Nolpazat szedek,az mellett a Dalacin tuti álhártyás vastagbélgyulladást okoz!Köszönöm szépen a válaszát!

  #29157 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Henriett
  A betört foggyökér eltávolítása okvetlen szükséges. Antibiotikus javaslatot vizsgálatot követően adhat fogorvos. Ugyanakkor figyelembe véve a további problémák lehetőséget mihamarabbi fogászati vizsgálatot, diagnosztikai vizsgálatot és a foggyökér eltávolítását javaslom.
  Üdvözlettel

  #29160 Reply
  Sági Henriett
  Vendég

  Tisztelt Doktor! Köszönöm gyors válaszát!Számomra nem a törött fog eltávolítása,hanem az esetleges antibiotikum rendelés okoz nagy problémát!Lehetőség szerint azt szeretném “megúszni”.Mára a fájdalom teljesen megszűnt és a fog feletti kemény pukli is kisebb lett!Tegnap Octenidollal öblögettem.Az előző fogászati vizsgálaton is meg volt,de a röntgen nem mutatott ki semmit!A doktornő sem tudta mi lehet az!Köszönöm eddigi szíves közreműködését!Henriett

  #29170 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Henrietta
  Értem a problémát, viszont a terápia szükségessége látatlanban nem mondható meg. Az inyen Jelentkező “Pukli” többnyire egy genny zsák, melynek forrása egy bakteriális fertőzés, mely a betört foggyökeren keresztül, vagy a mellett jut a szövetek közé. Ez fog húzással vagy a fog kezelésével orvosolható, és elképzelhető, hogy nem lesz szükség antibiotikum szedésére.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Letört fájó fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft