kromogén baktérium

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21969 Reply
  Nagyné Ági
  Vendég

  Tisztelt Cím!

  6 éves gyermekem fogain Bacteroides Melaninogenicus okozta feketés elszíneződés van.
  Sajnálattal hallottam róla, hogy alapos szájhigénián és esetleges fogorvosi polírozáson kívül sokat ellene nem tehetünk. Gyermekemet nagyon zavarja.

  Kérdésem, hogy ez genetikai adottság vagy cseppfertőzéssel is elkapható? Heti egyszer szódabikarbónát vagy fogport használok rá, mely kissé koptatja, de a fogzománc épsége miatt túlzásba nem szeretném vinni. A fogászatilag való leszedés is árt a zománcnak?

  Tudnak a baktériumról bővebb információt adni? Mikor múlhat el? Maradandó fogakon is lesz? Mi okozza? Mit lehet ellene tenni stb..

  Köszönöm válaszukat!

  #21977 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Ági!

  Igen, jól tudja, a baktériumok által okozott elszíneződéseket. Az eredetéről nincsenek információk, de az megfigyelhető, hogy családi halmozódást mutat. Általában egészséges fogazatú gyermekeket és kamaszokat érint, tulajdonképpen „ki lehet nőni” .Eltávolítani ultrahangos professzionális szájhigiéniás kezelés során könnyedén lehetséges, az nem árt a fogzománcnak. Bár drága kísérletezés, de sok esetben segít a szónikus fogkefe használata ezekben az esetekben. Hogy pontosan mikor múlik el, nem lehet megmondani, azt tudom, hogy 12-15 éves kor után már ritkább az előfordulása. Megjelenik maradó fogakon is, de nem törtvényszerű, hogy ha valaki tejfogazati időszakban szenvedett ettől, akkor maradófogazatával is ezzel fog küzdeni.

  Üdvözlettel Sanoal Klinika

  #21982 Reply
  Nagyné Ági
  Vendég

  Köszönöm gyors válaszukat!

  Az ultrahangos szájhigéniás kezelést hányszor kell/lehet alkalmazni? A kezelés után visszajöhet bizonyos idő múlva ez a baktérium okozta fertőzés csakúgy, mint a polírozásnál vagy teljesen megszünteti azt?

  #21995 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Ági!

  Nagyjából 3-6 havonta szoktam ajánlani a tisztítást. Ez a probléma a kezelés után visszajön pontosan nem lehet megmondani, hogy mikor várható, hogy már nem. Próbáljon ki szájöblögetőket, az meggyorsíthatja a baktérium kiirtását.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: kromogén baktérium
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft