Kriszta1972

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #34111 Reply
  Granuloma
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Egy hete kezdődőtt a fájdalom. Jobb oldalon alul, több fog is érzékeny, legjobban az utolsó, a 7. ( a bölcsesség nincs már meg ). Sugárzó a fájdalom, fülbe, a nyaki nyirokcsomók is megduzzadtak, a nyelés és beszéd is fájdalmas. Sajnos a Cataflam is nagyon rövid ideig hatott az első napokban, kb 1 órára csillapított, (most antibiotikummal együtt 3- 4 órára csillapít)
  . Elmentem hétfőn fogászatra,mondtam, hogy legérzékenyebb a 7., de a 6. is az, A 7- nél elég volt, ha a felső fogsorral a barázda összeért pl. beszéd közben, már az is őrült fájdalom volt. Kihúzta. El sem hittem, hogy már nem fáj…de sajnos csak addig volt így, amíg az injekció hatott. Utána még erősebb lett a gyötrelem, a falat tudtam volna kaparni. Másnap visszamentem, hogy a 6. átvette ua. erős fájdalmat. Készült egy röntgen. Azt ugye már nem lehet tudni, hogy a 7. foggal mi volt, húzásnál nem látszott rajta semmi baj, talán téves fájdalomérzet volt, sugárzó. A 6 – nál az látszik, hogy a gyökerek között van egy fekete folt beékelődve a gyökérszárak közé ( bocsánat, valószìnűleg a kifejezéseim nem szakszerűek ), ami granuloma az orvos szerint. Azt mondta, nem lehet gyökérkezelni, de própáljunk megy egy antibiotikumos kezelést, hátha segít, és nem veszítem el a 6. fogat is. Kedd este vettem be az első Dalacint, ma már bevettem a 6 szemet, de nincs változás. Ugyanúgy szedem a Cataflamot, már nagyon elfáradtam a fájdalomtól és attól, hogy éjszakánként is ülök, mert fekve a vérbőségtől még jobban gyötör.
  Az Ön véleménye szerint egy granuloma okozhat ilyen hosszú, csillapíthatatlan fájdalmat? Nem fordulhat elő, hogy elfakad és nagyobb bajt okoz? Esetleg húzás közben majd…

  Köszönöm szépen!

  Deákné Krisztina

  #34115 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina,
  A „granulóma, góc, vagy cysta” akkor is kezelendő, ha fájdalmat nem okoz. Abban az esetben, amikor már ilyen fájdalmas tüneteket produkál, okvetlen és soron kívüli kezelése javallott. A kezelés lehet gyökérkezelés is, de akár a fog eltávolítása is.
  Javaslom soron kívül keresse fel fogorvosát, és kérje a fog kezelésének megkezdését.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Kriszta1972
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft