körzeti rendelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21990 Reply
  Boros Anita
  Vendég

  Jó estét!

  Azért érdeklődöm, h van-e értelme órákig keresgélnem a neten és felhívni számtalan fogorvosi rendelőt Szegeden… ugye körzetek szerint tartozik valaki egy bizonyos fogorvoshoz, én pedig szeretnék másik orvoshoz járni. Ha nem magánorvosban gondolkozom, akkor hogyan oldható meg a váltás? Mért nem járhatok oda, ahová szeretnék?

  Nagyon köszönném válaszát,
  BA

  #22002 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Anita!
  Elviekben választhat másik rendelőt is, ehhez azonban szükséges az új fogorvos beleegyezése is. Joga van hozzá, hogy megtagadja az Ön ellátását, mert például túl sokan vannak a körzetében, ilyen esetben sajnos nem tud mit tenni. Azért jöttek létre a körzetek, hogy megkönnyítsék a betegek csoportosítását, de természetesen ha a fogorvos és a páciens meg tud egyezni, járhat másik körzeti fogorvoshoz is. (Háziorvost ugyanígy válthat az ember.)
  Összefoglaló cikkünkben a második bekezdésben pont erről van szó: https://merjmosolyogni.hu/tb-s-fogaszati-ellatas-itt-vannak-a-2015-os-szabalyok
  A cikk az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hivatalos kiadványa alapján íródott, de ha tovább szeretne érdeklődni az ügyben, kérjük vegye fel a kapcsolatot az OEP-pel.
  Ha bármilyen további kérdése lenne, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: körzeti rendelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft