Korona tömött fogra

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11557 Reply
  Katalin
  Vendég

  T.Fogászat!
  Háromtagu fogpótlás készitése közben vagyok? Mindkét tartó fogam tömött. Megtörtént a tömések cseréje és a fogak lecsiszolása. Kaptam rájuk ideiglenes koronát, közben lett egy kb 1 cm hosszúságú Afta a lecsiszolt fogak tövébén. Három kérdésem van
  1. Az afta, a töméscsere és a csiszolás okozhat e egy hetes fájdalmat?
  2. Van e valamiféle szakmai protokoll arra nézve, hogy tömött fogat gyökérkezelni kell, amennyiben korona kerül rá?
  3. Meg lehet e állapítani, hogy a tömött, csiszolt fog a csiszolást követően miért fáj egy hét elteltével is?
  Válaszukat köszönöm.

  #11565 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Katalin!

  Köszönjük az érdeklődését.
  1. Igen, az afta, a töméscsere és a csiszolás okozhat egy hetes fájdalmat, sőt még többet is (az afta addig fog fájni, amíg el nem múlik).
  2. Előzetesen, mielőtt korona kerülne a fogra, elképzelhető, hogy az adott fogat gyökérkezelni kell, de korona készítés előtt mindenképpen klinikailag és röntgen vizsgálattal meg kell bizonyosodni arról, hogy a fogat nem kell gyökérkezelni. Illetve a lecsiszolás közben előfordulhat a fogbél véletlen megsértése és ilyen esetben is gyökérkezelés szokott lenni a megoldás.
  3. Általában a csiszolt fog a csiszolást követően a mechanikai irritáció következményeképp szokott fájni, mivel van rajtuk ideiglenes korona, elképzelhető az is, hogy nem fedi be teljesen a csonkot és valahol a szabaddá vált dentin érzékenységet mutat.
  Bármilyen kérdés esetén, forduljon hozzánk bizalommal.
  Üdvözlettel: Villányi Dent

  #30501 Reply
  Fogpótlás
  Vendég

  Tisztelt fogászat! Egy hete került fel 2 db. háromtagú hidam. A gond az, hogy rágáskor, hidegre-melegre, valamint spontán annyira fájnak a korona alatti fogak, hogy az egész állkapcsomra ráterjed. Nem vagyok hisztis, de elviselhetetlen. A fogorvosom szerint ez ritka, de normális, rágjak, majd elmúlik. Van félnivalóm? Mert ez nem jobb, egyre rosszabb… nem ideiglenes a híd, végleges, és sem rtg, sem egyéb vizsgálat nem előzte meg, holott amalgámos tömött fogakról van szó.

  Köszönettel: Annamária

  #30544 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Annamária,
  Bizonyos fokú érzékenység valóban lehet normális, de egy intenzív, pulzáló fájdalom, már nem nevezhető annak. Okvetlen diagnosztikai röntgen és fogászati vizsgálatot javaslok, és a diagnózis szerint problémás fog kezelését.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Korona tömött fogra
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft