Korona tisztítása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19288 Reply
  Gábor Sárközi
  Felhasználó

  Korona van az első két metsző fogamon és az lenne a kérdésem hogy melyik az a fogkrém, ami a legjobb a koronának? Jelenleg Lacalutot használok. Olyan sok féle fogkrém van és nem tudom melyik az amelyikkel a leghatékonyabban tudnám tisztítani. Nem akarok olyat használni, ami esetleg olyan összetevőt tartalmaz ami rossz a koronás fognak.

  #19289 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Gábor!
  A koronák tisztán tartásánál kulcsfontosságú a lepedék eltávolítása, hogy ne képződjön fogkő illetve ne alakuljon ki ínygyulladás a koronák környékén. A koronák (legyen szó porcelánról, cirkonról vagy fémkerámia koronáról) annyira kemény anyagok, hogy egy egyszerű fogmosással nem károsítható a felszínük.
  Mivel a két metsző fogán vannak a koronák, érdemes fogselyemmel, fogköztisztító kefével rendszeresen megtisztítani a fogközök területét, ami jelentősen csökkenti a fogínygyulladás, szuvasodás kialakulását az érintett területen. 
  A többi foga milyen állapotban van? Hajlamos a fogszuvasodásra, ínygyulladásra? Rendelkezik fogpótlásokkal? Ennek függvényében lehetne megválasztani a legmegfelelőbb fogkrémet, fogkefét, szájöblítőt. 🙂

  #19307 Reply
  Gábor Sárközi
  Felhasználó

  Néha szokott vérezni az egyik fogamnál lehet lecserélem a fogkrémem. Meg fogkeféből is veszek másikat puhább sörtéjűt.
  Régebben gyakran volt ínygyulladásom de mióta leszoktam a cigiről már jobb.
  Csak elől van fogpótlásom egy régi baleset miatt.
  Köszönöm szépen a választ! 🙂

  #19321 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Gábor!

  A fogínyvérzés és a fogszuvasodás szempontjából is nagyon jól döntött, hogy leszokott a dohányzásról, ráadásul a fogkőképződés is jóval mérsékeltebb egy nem dohányzó esetében! 🙂 Terápiás jelleggel (rövidebb ideig) használhat klórhexidin tartalmú szájöblítőt, ez az egyik leghatékonyabb formája az ínygyulladás otthoni kezelésének. Webáruházunkban ezen a linken találja a klórhexidines öblítőket:
  https://merjmosolyogni.hu/termekcimke/klorhexidines-termekek
  Annál a fognál, ahol gyakran vérzik az ínye, valószínűleg túlzott a baktériumfelhalmozódás (ez gyakran torlódott fogak környékén alakul ki), ezt otthoni körülmények között úgy tudja a leghatékonyabban kezelni, ha fogközkefével (https://merjmosolyogni.hu/webaruhaz/fogkoztisztitok/fogkoztisztito_kefek) vagy szájzuhannyal (https://merjmosolyogni.hu/webaruhaz/szajzuhanyok) megtisztítja az érintett területet.
  Ha az ínygyulladás ennek ellenére sem enyhül, felkeresheti fogorvosát, aki rendelői körülmények között hatékonyan megszüntetheti az íngyulladást. Természetesen ahhoz, hogy ne alakuljon ki újból az ínygyulladás, Önre is hárul némi szerep (napi kétszeri fogmosás, napi egyszeri fogköztisztítás). 🙂
  Reméljük, tudtunk segíteni! 😉 További kellemes napot!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Korona tisztítása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft