korona probléma

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #38977 Reply
  Zilahi Gábor
  Vendég

  Tisztelt Hölgyem Uram!

  Egy évvel ez előtt a bal alsó 7-es fogamat kezelte a fogorvosom, aki szerint bár nagyon mélyen szuvas volt nem kellett gyökér kezelni. Mindazonáltal koronára volt szükség, ami heteken, hónapokon át érzékeny volt. Kezdetben a fogcsúcsra gyanakodott az orvos, ezért mindig levett egy keveset belőle, hátha a felső fog érintkezése miatt van az érzékenység, ami egyébként tompa fájdalom volt. Mivel továbbra sem múlt el, ezért elmentem egy másik orvoshoz, aki megröntgenezve azt látta, hogy elfertőződött a fog a gyökerénél, ezért mindenképp gyökértömésre lesz szükség. A tömés megtörtént,, majd az eredeti koronát ráhelyezve lezárta a fogat, de az érzékenység továbbra sem változott, inkább csak az erőssége és a milyensége. Érdekesség, hogy enni többé kevésbé tudok vele, nem fáj. Viszont a felső fogakkal való finom összekoccanás esetén érzékeny, ami elég fura. Vagyis, ha puha, rágható dolgot rágok azt elviseli, de ha akár az ujjammal vagy a felső fogakkal megkocogtatom finoman az már érzékeny Orvosom szerint normális, hogy pár hónapig ez még érzékeny, mert a csonthártyának javulnia kell. Ennek már 3 hónapja egyébként .

  Várom megtisztelő válaszukat, hogy vajon mi lehet a probléma !

  Üdvözlettel:
  Gábor

  Ui: elképzelhető, hogy a fémkerámia korona nem passzol?

  #38980 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gábor
  Problémája komplex vizsgálatot igényel. Érdemes lenne egy CBCT vizsgálatot végezni, mely ma a legrészletgazdagabb diagnosztikai képet nyújtja, ezt követően vizsgálni szükséges a lágyrészek esetleges elváltozásait, a korona megfelelő illeszkedését, annak magasságát, és a környező fogak állapotát. Ezen vizsgálatok után lehet meghatározni a problémát, melynek kezelése is szükséges.
  Üdvözlettel

  #39245 Reply
  Szabolcsi Gábor
  Vendég

  Tisztelt hölgyem/uram !
  Felső első 4 fogam korona körülbelül 1-2 hónapja mintha az ínyem egy kicsit elengedte volna ( nem mozog nem érzékeny csak egy kicsit belátok az ínyem és a fogam közé) ennek következtében rettenetesen besárgult a 4 korona pótlásom. Teljesen tanácstalan vagyok mivel mindenhol azt olvastam hogy a korona semmikép nem színeződik el mivel zárt rendszer.
  Köszöm válaszát előre is.
  Szép napot

  #39257 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gábor
  A korona elszíneződhet, tisztítása, polírozása rendelői körülmények között lehetséges.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: korona probléma
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft