Korona felhelyezés utáni fogfájdalom

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #43148 Reply
  karesz55
  Felhasználó

  Kedves Doktor Nő\Úr,

  Még régebben, körülbelül 1 éve gyökérkezeltek egy fogam. A tömése után olyan érzés volt, mintha az ínyem tövében maradt volna egy apró luk. De a fogorvos szerint nem volt. Hónapokig éreztem rossz ízt, vagy épp egy ideig gyógyszer ízt, ha szívtam a fogam. Az utóbbi időben már érzékeny is volt ha megszívtam, így kértem időpontot vizsgálatra.
  2 hete voltam fogorvosnál,és lám tényleg van ott egy kis luk. Emiatt újra akarta tömni a fogorvos, de mondta, hogy itt bizony már több a tömés mint a fog, ő koronát javasol. Belementem. Megformázta a fogat, levette a mintát és 1 hét alatt el is készült a korona. Vissza sírom a fogcsonkom, mert a korona felpróbálása után éreztem, hogy picit eltart a korona a többi fogamtól, de a fogorvos szerint nem. Így nem formázta, fixálta. Szóltam, hogy eltart, de azt mondta csak úgy érzem, majd megszokom. 5-6 nappal a fixálás után elkezdett fájni a korona alatt a fogam. Felkerestem a rendelőt telefonon és jeleztem, hogy evéskor is mindig a koronám ér először a fogsoromhoz, és korrigáljunk a koronán. 2 napja voltam újra. Ekkor lentebb csiszolt belőle, de ekkor már annyira fájt, hogy nem bírtam rendesen összezárni az állam. Ezért abban maradtunk, hogy próbálgassam és ha még kényelmetlen akkor menjek vissza. A doktornő szerint úgymond elfáradt a fog a korona alatt..
  Következő éjszaka arra ébredtem, hogy lüktet az egész fejem a fogammal együtt és kiver a víz. Másnap reggel telefonon érdeklődtem, hogy mit tegyünk. Előkereste a korábbi röntgen képet és a leleteket. Szerinte a múltban elvégzett gyökérkezelés sikeres volt, kitart az elfáradt a fog teória mellett. Dalacint írt fel és azt mondta várjunk, mi történik.
  A ma éjszakám se volt könnnyebb. 3x ébredtem fel arra, hogy agyamig hatol a fájdalom. Pedig lefekvés előtt megittam egy 50mg-os flector port.

  De ha gyökérkezelt egy fog, akkor hogy fájhat ennyire ? Lokalizálom a fájdalmat és nem a szomszédos fogak fájnak, hanem kimondottam a már gyökérkezelt, koronát kapó fogam. Mit lehetne tenni, hogy nyugodtan tudjak aludni a hétvégén és ne kínozzon a fájdalom?

1 / 1 bejegyzés megtekintése
Hozzászólás: Korona felhelyezés utáni fogfájdalom
Saját információk:




Item added to cart.
0 items - Ft