Korona alatt tönkrement fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22550 Reply
  Jázmin
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Az egyik 6-os fogamba 10 éve került egy amalgám tömés, ez jó is volt. Nyáron letörött egy kus darab belőle. Több hónapra kaptam időpontot a körzetis fogorvoshoz, ahhol a koronát javasolták rá. Ekkor panaszmentes volt a fogam, de meggyőztek, hogy így tartósabb lesz. Hát legyen.
  Végül november közepén került fel a korona, amit már akkor is magasnak éreztem, de közölte, hogy jó így. Ideiglenesen ragasztotta fel és mondta, hogy 2 hét múlva véglegesen is megtörténik a ragasztás. Két hét múlva vissza is mentem, mondtam, hogy magas a korona és zavar, valamint jöttem a ragasztásra. Az addig kedves doktornőre rá sem ismertem flegma volt és kicsit csiszolt a fogamból, nem mintha sokkal jobb lett volna. Majd mondta, hogy nem ragasztja fel most sem, majd ha mozog jelentkezzek nála.
  Azóta eltelt jó pár hét. A fogamat megszoktam és fogköztisztító kefével, fogselyemnel is tisztítottam a fogamat, valamint szájvizet is használtam. Úgy gondolom, hogy maximálisan odafigyeltem rá. Most hét csütörtökön kezdtem érezni kellemetlen szájízt a fogamnál. Pénteken leesett. Nem hittem a szememnek, a fehér fogam alatta a széleinél feketévé korhadt. Azóta a sírás kerülget folyamatosan. Nagyon bűzös és gyulladt a helye is, meg vérzik.
  Félek, hogy ki kell húzni. Hétfőn rendel a fogorvosom, de én már minek menjek vissza hozzá? Hogy bizonyítom, hogy nem az én hibám? Vagy mégis?
  Meg lehet még menteni?
  A megmaradt fog
  Válaszát nagyon köszönöm!

  #22568 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Jázmin,
  Sajnálattal olvasom, ami történt Önnel. Elsősorban azt javaslom keresse fel fogorvosát, és mutassa meg neki a jelen állapotot. A munka garanciális, ha jól értem akkor 2016. novemberében lett kész a fogpótlása, és ideiglenesen lett beragasztva. Nyilván az ideiglenes beragasztás előnye, hogy lehet korrigálni még, amennyiben szükséges, akár a korona magasságán, vagy ha a kezelőorvos azt feltételezi, hogy a foggal még adódhatnak problémák.
  Röntgen felvétel nélkül nehéz bármit is mondani, de elképzelhető, hogy még korrigálható a helyzet, amennyiben a foggyökerek épek, és még lehet rájuk koronát illeszteni. Az, hogy kellemetlen érzés, hogy váladékozást érez, gyulladtnak találja a területet valóban nem jó dolog, és kezelést igényel. Hogy megmenthető e, azt a röntgen felvétel mutatja majd meg, és akkor lehet a további kezelést egyeztetni is.

  #22642 Reply
  Jázmin
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Visszamentem majd visszaragasztották véglegesen is a fogamat. Azt mondta, hogy a gyulladás az ínyemen van és el fog múlni.

  Most viszont megint nagyon magasnak érzem azt a fogat és mióta megint felragasztották, jobban, mint előtte. A legnagyobb baj, hogy összecsikorog a két fogsorom, valamint a szemben levő fenti fogam azóta nagyon fáj, mert annyira összeérnek. Félek, hogy esetleg azzal is lesznek problémák.
  Jeleztem most is, hogy magas az a fog.
  Egyszerűen nem tudom megszokni, és nagyon aggaszt a szemközti fogam is, bár lehet csak idő kellene még hozzá.

  Eseteleg, ha új koronát csináltatnék, akkor le lehet szedni ezt a mostanit?

  #22645 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Jázmin,
  Ajánlanám valmelyik rendelőnket, ahol örömmel megnézik kollegáim a fogát, és tesznek javaslatot a további lehetőségekre.
  Ha magasnak érzi, és „összecsikorog” az valóban nem jó. Hogy valóban az ínye van e begyulladva, azt látatlanban nagyon nehéz megmondani. Látni kellene a gondot okozó területet.
  Lehet, hogy csak igazítani kellene a koronán, de lehet, hogy valóban újat kellene készíteni..
  Sajnos ezt így nem tudom megmondani, de örömmel segítünk, ha szeretné….

  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Korona alatt tönkrement fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft