Korona

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16067 Reply
  István
  Vendég

  Üdvözlöm! Bal oldalt van rágófogam, ami be lett tömve egy éve, mögötte a bölcsesség fogam . Az előtte lévőt kihúzták. Jobb oldalt teljesen ugyan ez történt csak azt ahol a foghiány van fél éve húzták ki. És még mindig gyulladt az ínyem (Pedig használok rá, kamillát ,gengigélt, stb.)És napi 2x mosok fogat, csak elektromos fogkefét használok, technikát a fogorvosom mutatta meg tehát szerintem azzal sincsen gond, fogselymet este napi 1x használok! És semmi se használ ez mitől lehet? És az a fogam ami jobb oldalt van és tömve lett az foghúzás után 1 héttel lett tömve, és azt mondta a fogorvosom hogy annyira gyulladt hogy nem tudja betömni, mert állandóan vérzett, és semmivel nem tudta elállítani a vérzést! Ezért egy olyan anyagot tett bele amivel októberig kibírom , és utána kell rá fogkorona. Ő azt mondta hogy ha nem tesz rá koronát letörik. Az érdekelne hogy ez igaz e? Miért törne le? Nincs gyökérkezelve, tehát nem szabadna letörnie ! Miért kell rá korona ha a bal oldalira meg nem ? Hogy lehet olyan ideiglenes tömést kapni ami ennyi hónapig bírja tudtommal max 1-2 ig lehet benne! Ha meg rendes tömés miért kell korona? Ha nem rendes a tömés akkor lehet e ennyi hónap után kivenni azt az ideiglenest és betömni rendessel, korona helyett , mert nem szívesen koronáztatnám ha nem muszáj ! És úgy hallottam egyik ismerősömtől hogy neki is hasonló az esete , de azt mondták hogy csak 3 ágú koronát lehet rá tenni mivel az üres hely nem maradhat üres! Mindenképp egy olyan híd kell ami 3 korona, és ezzel meg azt nem szeretném hogy egy olyan fogamat is kúp alakúra csiszoljon aminek semmi baja! Sajnos ezeket a kérdéseket nem tudom vele megbeszélni ! Kérem segítsen!Köszönöm üdv!

  #16145 Reply

  Kedves István!

  A korona készítésének megvannak a szakmai indokai: Abban az esetben, annak ellenére, hogy a fog nem gyökérkezelt, ha a fogból olyan kevés saját foganyag marad, amelyet egy egységbe kell foglalni (több, mint 3/4- e hiányzik a saját fognak), akkor korona készítése szükséges.
  A törés nem okvetlenül csak gyökérkezelt fogaknál fordul elő! Ez nem gyökérkezelt, de alátámasztatlan felszíneken is előfordul.
  Az, hogy a hiány miként kerül pótlásra- implantátummal, vagy híddal-, ahhoz mérlegelni kell a harapási formát a rendelkezésre álló helyt a tér minden irányába, az antagonista fogazatot… Azaz ennek eldöntéséhez személyes konzultáció és röntgenfelvételek készítése szükséges!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft