Korona

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23620 Reply
  Juli
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Egy gyökérkezelt fog esetében ha koronával kell ellátni a fogat akkor a gyökértömést követően kell fedőtömés és arra megy a korona?Mi szükséges a koronával ellátott fog előkészitéséhez?Milyen fázisai vannak?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm!

  #23626 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Juli,
  Gyökérkezelt fog koronával való ellátásához nincs szükség fedőtömésre, csak csonkfeképítésre. Amennyiben a csonk előkészítése megtörtént úgy lenyomatot vesznek és elkezdődnek a korona elkészítésének fázisai, a fog próbák, végül a fog beragasztása történik.
  Üdvözlettel

  #23630 Reply
  Juli
  Vendég

  Köszönöm a választ!
  Miből áll a csonkfelépités? Addig még nem jutottunk,egyenlőre csak érdeklődöm milyen lehetőségek vannak a fog felépitésére.A fogamnak a hátső része hiányzik,meg valamennyi rész a közepéből is.Mikor alkalmazható fedőtömés,betét illetve mikor kell korona?

  #23634 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Juli,
  Csonkfelépitesre akkor van szükség, amikor nagy foganyag veszteséggel számolunk, és nincs elegendő saját foganyag a korona felhelyezésére.
  A fedőtömés a gyökér kezelés utolsó fazisa, mellyel a koronai rész helyreállítható.
  Ugyanakkor ha nagyfokú a foganyaghiány, a a fogra korona vagy fogászati betét kerülhet. Mindkettő a fog erősítésére szolgál.
  Hogy konkrétan mi az Ön számára legmegfelelőbb megoldás, azt a gyökér kezelés befejeztével kezelőorvosa megbedszéli Önnel.
  Üdvözlettel

  #23697 Reply
  Klára
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  Jelentős foghiány miatt körhíddal rendelkezem, mely egy hónapja került véglegesen felragasztva. Azóta időnként az egyik tartó gyökérkezelt fognál furcsa érzésem van. Nem nevezném sem fájdalomnak, sem lüktetésnek. Igazából csak néha érzem, hogy ott van valami. Ha összeszorítom a fogsorom, akkor teljesen tünetmentes. Étkezésnél sem érzek semmit. Ha buszon utazom és rázkódom az útviszonynak megfelelően, akkor viszont, mintha lebegne benne valami. Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni. Nem túl régen röntgen is készült, mely nem mutatott ki semmilyen eltérést. Mitől lehet ez az érzés, vagy csak meg kell szoknom.
  Várom válaszát köszönettel!

  #23703 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Klára
  Ebben az estben egy CT felvételt készíttetnék és azon elemezném a problémát.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft