Korona

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23159 Reply
  Diana
  Vendég

  Tisztelt Fogászat!
  Ha egy darab fogra kell korona akkor a fog előkészitését,a próbát és a korona ragasztását általános fogorvos is végezheti vagy valamilyen specilaista kell hogy végezze?Mi ennek a menete és mennyi időt vesz igénybe?
  Köszönöm válaszukat!

  #23162 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diana,
  A fogpótlást „általános fogorvos” is végezheti.
  Röntgen és fizikai vizsgálatot követően, amennyiben a fog szerkezete lehetővé teszi elkezdjük a fog előkészítését. Azaz lecsiszoljuk. Lenyomatot veszünk és attól függően, hogy ön milyen koronát választott (cirkónium vagy fémkerámia) elkezdődnek a próbák. Vázpróbát követően a kész fogművet beragasztjuk. Amennyiben a fog a próbák és lenyomatvétel kozben érzékenységet mutatott csak ideiglenesen rögzítjük. Egy korona elkészítése 2-3 időpontot vesz igénybe.
  Üdvözlettel

  #23176 Reply
  Diana
  Vendég

  És ha kell bele előzőleg gyökér megtartó csap azt szintén végezheti a saját fogorvosom vagy az endodontus szakorvos? A héten gyökérkezelték az egyik rágófogam,tünetmentes azóta,még azt kérdezném,hogy gond-e ilyenkor ha elfogyasztok egy adag hideg desszertet vagy fagylaltot 🙂 Vagy azt inkább mellőzzem?

  #23181 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diána,
  A teljes rehabilitációt végezheti a saját fogorvosa. Semmi gondot nem okoz a fagyi, a hideg desszert, fogyassza bátran. 🙂
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft