Korona

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19854 Reply
  Zsani
  Vendég

  Kedves Doktorok!

  Fogtechnikus által elkészített ideiglenes koronat kaptam szerdan egy harom honapja gyokerkezelt csapos fogamra. Ez a fog már hosszu evek ota pici csonk volt es most kapott vegre egy boritast. Allitgattul sokaig hogy jo legyen,mert viszonylag magasnal nagynak ereztem .jelenleg nem érzrm magasnak,de egyenlore pokol rajta az eves. Felette az iny voros nyomasra erzekeny a
  fog. Eltudol vele barmit ragni,de ha kicsit jobban megragok valamit,akkor fajdalmat erzek. A fogam nincs begyulladva szoval nem tudom elkepezelni mi faj. Legszivesebben leszednem az egeszet,mert elotte nem volt semmi bajom.Mi tortenik most ezzel a foggal? Üdv Zsani

  #19859 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsani!

  Attól függ, hogy a gyökértömés mikor készült a fogba. Amennyiben ez egy friss gyökértömés, és a korona kissé még mindig magas, elképzelhető, hogy az irritálja a gyökércsúcs körüli szöveteket, és a megoldás, hogy még egy kicsit csökkenteni kell a korona magasságán.
  Ha régebbi a gyökértömés, akkor lehet, hogy felülfertőződött, és ha a csapot el lehet távolítani, akkor ki kell cserélni a gyökértömést,hogy meggyógyuljon a foggyökér.
  Ebben az esetben jó döntés volt az ideiglenes korona, mert épp az ilyen nem várt belobbanásokat könnyebb egyszerűbb utókezelni, ha még a korona nem végleges.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #19862 Reply
  Zsani
  Vendég

  Üdvözlöm!

  A gyökértömésem kb masfel hónapja lett cserélve egy nagyon régi tömést cseréltek újra és úgy rakták bele a csapot. Közben ma a korona leesett. Fél órán belül rendeződött a fog feszítése.Elmúlt… akkor lehetséges,hogy még mindig magas a korona? Akkor ez lehetett a baj?

  Üdv

  #19879 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsani!

  Lehetséges, figyelje, próbáljon meg így is rágni rajta , hogy meg tudja figyelni, terhelésre hogyan reagál.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft