Kofferdam használata – hányinger

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33483 Reply
  Kati
  Vendég

  Üdvözlöm,
  Azt szeretném megkérdezni, hogy a Kofferdam használata gyökérkezelésnél mindenképpen szükséges? Az alsó leghátsó fogamat (bölcsesség fog előtti, de az már eltávolításra került) gyökérkezelték, és a harmadik fázis jönne, a gyökértömés és fedőtömés. Orvosom kofferdamot próbált behelyezni a számba még a gyökércsatornák tisztításánál, de mindenfajta idegen anyag és szinte minden fogorvosi kezelésemkor nagyon erős hányingerem van. Itt a nyákretesz behelyezése közben olyan erős hányinger tört rám, hogy az orvos nem tudta ezzel befejezni a folyamatot. Nagyon félek már most a töméstől, ha mindenképpen szükséges ez a kofferdam használat, mert még pár percet sem tudok kibírni, míg rárögzítik a fogamra ezt a szerkezetet, mert rögtön fulladásos hányinger tör rám. Mivel lehet ezt esetleg kezelni, helyettesíteni?
  Hogyan lehetséges így a gyökértömést befejezni? Esetleg tud valamilyen alternatív ötletet javasolni? Az orromhoz tettek valamilyen kémiai szert is, de sajnos az sem segített nagy mértékben ezen.
  Köszönöm előre is válaszát!

  #33489 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kati
  Többféle kofferdam szett létezik, mely felhelyezése nem ennyire “macerás”, ugyanakkor amennyiben ez önnek ilyen kellemetlenségek kel jár, kérje a szett mellőzését.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Kofferdam használata – hányinger
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft