Kivehető műfogsor csináltatása

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18015 Reply
  Loridán Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos! Szeretném tudni,hogy a Kivehető műfogsor (műanyag)csináltatásához, hozzájárul e a TB valamilyen kedvezménnyel?Olvastam, sok egyéb dolgot amire van kedvezmény vagy épp nincs, de fogsor csináltatásra nem találok választ.Ha van kérem írja meg, szeretném igénybe venni mint Rehab.járadékos.Lehetséges? Előre is köszönöm szíves tájékoztatását. Üdv: Ildikó

  #18021 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Ildikó!

  Bemásoltam ide Önnek az érvényes feltétel rendszert. A közlemény részleteiről és az Önnek szükséges konkrét munkáról ill. költségeiről személyesen kellene már tájékozódnia a körzeti rendelőben.

  Üdvözlettel, Vdent

  A fogak rágóképességének helyreállítása érdekében szükséges kivehető és rögzített fogpótlásra – az egészségbiztosítás keretében – a következők szerint jár támogatás:

  62. év felett a támogatott kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkája térítésmentesen jár, a technikai költségekhez nyújtott ártámogatást pedig a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.

  Súlyos betegségben szenvedők esetén:
  Az arc, állcsont, illetve szájüreg fejlődési rendellenességében, daganatos vagy más súlyos betegségében szenvedők kivehető és rögzített fogpótlások, cisztaszűkítő és lágy- és kemény szövetpótlások orvosi munkáira térítésmentesen jogosultak, a technikai költségeket pedig szintén a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.

  Megváltozott munkaképességűek, közgyógyellátásban részesülők esetén:
  a megváltozott munkaképességű személyek ellátásában részesülő személy vagy az a 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülő személy, aki az Mmtv. 31-33. §-a alapján öregségi nyugdíjban, rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül és a közgyógyellátásban részesülők a kivehető fogpótlások fogorvosi munkáira térítésmentesen jogosultak, a technikai költségekhez nyújtott ártámogatást pedig szintén a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Kivehető műfogsor csináltatása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft