Kisőrlő húzás után

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25908 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Tisztelt Dr. Nő

  Szeretném a véleményét kikérni. Kihúzták a sajnos többszöri gyökérkezelés ellenére sem gyógyuló jobb alsó kisőrlő fogam. Első gyökérkezelés után ideiglenessel zárták le, de azzal is érzékeny volt kopogtatásra, még ha nyomásra nem is. Így nem mertem lezáratni, és kértem hogy ismét gyökérkezeljék, kezelés után nyitva hagyták ismét, majd később ismét lezárták, ám ekkor már eléggé „belobbant” és ezért úgy döntöttem kihuzatom.
  Sokáig küszködött vele a fogorvosom. Engem teljesen lemerített a beavatkozás.

  A húzást követően tompa fájdalom van jelen valahol a húzás vagy az előtte lévő fogról nem tudom megmondani. Az előtte lévő kisőrlőre a húzásig nem tapasztaltam panaszt. Lyuk nincs rajta. Bár iny alatt nem tudom…mióta kihúzták a fogam, ez a fog kopogtatásra érzékeny. Olyan mintha be lenne gyulladva. Nyomásra nem fáj, sem magától, de kopogtatásra érzékeny. Félek tőle hogy valami baja lett. Előfordulhat? vagy ez meg fog szűnni idővel, mennyire normális ez a jelenség? most vagyok húzás után a 4-ik napban. Szilánk nem maradt szerintem benne, ahogy én látom maga a seb gyógyulgat. Viszketni szokott.
  Előre is köszönöm válaszát.

  #25909 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Még azt szeretném kérdezni. Listerin szájvizet óvatosan már használhatom? nem erős öblögetés, csak hogy érje kicsit, gondolom fertőtlenítené a sebet.

  #25934 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Peter,
  Jelenleg nem javasolnék Listerin szajvizet. Előfordulhat, hogy a kiterjedt gyulladás hatását érzi, de véleményem szerint jobb lenne egy fogászati kontrollra jelentkezni, ahol Rtg diagnosztikai vizsgálatot követően javaslatot tesznek a további kezelésekre
  Üdvözlettel

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Kisőrlő húzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft