Kérdés.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17488 Reply
  Kerezsi Attila
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr !
  Rögzített (ragasztott), korona? híd? fogpótlás sztk, vagyis a házi fogorvos ehhez kapcsolódó árairól szeretném kérdezni ÖNT. Két fogam kellene pont elől teljesen pótolni, plusz négy tokkal, vagyis hat fogról lenne szó, amit porcelánból szeretnék csináltatni. Nem tudom, hogy jól választottam-e. Mennyibe kerül ez nekem árban? Gyógyíthatatlan csontvelőbeteg, és súlyos mozgásszervi fogyatékos vagyok. Gondolom ez nem számít a fogpótlás áránál.
  Várom a válaszát, amit előre is köszönök.
  Tisztelettel : Kerezsi Attila

  #17493 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Attila, nincs OEP szerződésünk körzeti ellátásra így sajnos csak általános információkat adhatok: 18 és 62 év közötti betegek esetén a protetikai (korona és híd) munkák technikai részéhez nyújt támogatást az állam, a fogorvos munkáját téríteni kell, ami változhat függően attól, hogy ki végzi el a kezelést. Nagy szórásban 15-25 ezer forinttal lehet számolni tagonként. Sajnos nem tudok arról, hogy a fogyatékosság valamilyen jogi szabályozás útján figyelembe vehető e. Érdemes lenne a lakcímkártya szerinti körzeti orvosnál érdeklődni telefonon. Szívélyes üdvözlettel, vdent

  #17507 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Attila!

  Közben ezt találtuk, de ez csak a kivehető pótlások támogatásáról szól:

  Megváltozott munkaképességűek, közgyógyellátásban részesülők esetén:
  A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (a továbbiakban: Mmtv.) 3. § (2) bekezdés a) pont ab) alpontja és b) pont bb) alpontja szerinti minősítési kategóriába tartozó, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásában részesülő személy vagy az a 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülő személy, aki az Mmtv. 31-33. §-a alapján öregségi nyugdíjban, rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül és a közgyógyellátásban részesülők a kivehető fogpótlások fogorvosi munkáira térítésmentesen jogosultak, a technikai költségekhez nyújtott ártámogatást pedig szintén a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Kérdés.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft