Kérdés gócos fog eltávolításáról

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #45944 Reply
  András
  Vendég

  Kedves Szakértő!

  Furcsa kérdésem lenne.
  Kiderült egy gyökérkezelt fogamról, hogy gócos. A szájsebész szerint valószínű, hogy a fő és a mellék csatornák is tele vannak bacilusokkal, főleg hogy több éve lett gyökérkezelve. Azt mondta, egy új gyökérkezelés megoldhatja a főcsatornák problémáját, amivel enyhülnének a tünetek, de ha 100%-os megoldást akarok, ki kell húzni. Efelé hajlok.

  A kérdésem az, hogy mennyire lehet egy ilyen beavatkozást elrontani vagy rosszul elvégezni? Egy hatos fogról van szó, ami ha nem is elől van, azért hiányozni fog, úgyhogy szeretném, ha ezzel tényleg teljes mértékben megoldódna a problémám, és nem hiába válnék meg tőle.
  Azért kérdezem ezt, mert a fogorvosomban nem bízok meg teljesen (régi történet, hogy miért), úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy nála csináltassam, vagy fizessek érte a szájsebésznek?

  Köszönettel,
  András

  #45959 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves András,
  Látatlan a kérdés megválaszolása nehéz. Sok esetben a gyökérkezelés valóban megoldja a problémát. Ugyanakkor fontos tudnia, hogy a gyökérkezelt fogak sokkal sérülékenyebbek, és problémásabbak lehetnek hosszú távon. A döntés az öné, amennyiben a eltávolítás mellett dönt, gondolkodnia szükséges a hiányzó fog pótlásáról, hiszen ez a későbbiek folyamán szintén különböző problémákhoz vezet.
  Üdvözlettel:

  #45965 Reply
  András
  Vendég

  Kedves Szakértő!

  Köszönöm a válaszát, de – nem szeretnék arrogánsnak tűnni ezzel – nem ez volt a kérdésem. A fog eltávolításáról már jóformán döntöttem, nem ezt illetően vannak bizonytalanságaim, a második bejegyzésben leírtam mi a problémám.

  Üdvözlettel,
  András

  #45982 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves András!
  Rutin fogeltávolítás általában nem igényel szájsebészeti ellátást, azonban ha jelenlegi fogorvosával kapcsolatban aggályai vannak, úgy javasoljuk, keressen fel panaszával egy másik fogorvost, esetleg szájsebészt.
  Minden jót kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Kérdés gócos fog eltávolításáról
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft