kellemetlen fogtömés húzott bölcsességfog mellett

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25516 Reply
  Miklós
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Kb. egy hete betömték az egyik 7-es alsó fogamat kb 2 héttel a bölcsesség fog kihúzása után aminek a helye még mindig fáj pl. nyomás hatására. Ezt csak azért mert lehet összefügg a tömött fog kellemetlenségével. Mivel magasnak érzem pedig másnap a tömés után visszamentem és csiszolt rajta. Utána jónak is tűnt de mégsem az. Pl. reggelente nem érzem magasnak viszont ahogy telik az idő egyre rosszabb és harapásra fájdalmat mutat. A tömés vagy a fog magas még vagy begyulladt vagy esetleg a húzás miatt ilyen?

  Köszönöm segítségét!

  #25519 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Miklós,
  Látatlanban kérdéseire nem tudunk válaszolni, de tény lehet összefüggés. A bölcsesség fog helye nehezen gyógyul, és kellemetlen szokott lenni a páciensek számára. A tömött fog magasságát artikulációs papírral ellenőrizzük, és annak iránymutatása alapján veszünk el a tömés magasságából, hogy az ráharapásra kényelmes legyen.
  Ettől függetlenül egy kontroll röntgen felvétel készítését és egy fizikai vizsgálatot javasolnék, ahol szakorvosa vizsgálja a sebgyógyulás alakulását, és a tömés magasságát, valamint egyéb anatómiai paraméterét (pl. harapás)
  Üdvözlettel:

  #25524 Reply
  Miklós
  Vendég

  Értem még valameddig várok aztán ha nem javul visszamegyek. Fáj még amúgy az íny és a csont is a húzott fog körül.
  Amúgy ön szerint az normális ha a fog helyén ahol a lyuk volt ilyen puha hólyag szerű pirosas bőr van? Mert ilyen még egy bölcsességfog húzásom után sem volt és ez is megijeszt egy kicsit.

  #25527 Reply
  Miklós
  Vendég

  Valamint ez a „hideg” fájdalom mire utalhat? Amikor húzták is és pl. amikor beadták az érzéstelenítőt és most is ha hozzá ér a fájdalmas részhez valami olyan érzés mintha hideg lenne az a terület és az áramlik szét… Az előző kérdésemhez pedig nem is hólyag hanem ilyen zacskó szerű ami a seb helyén van ha hasonlítani kellene a vízhólyaghoz tudnám a kézen.

  #25540 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Miklós,
  Leírása gyulladasra is utalhat. Javasoljuk keresse fel kezelőorvosát.
  Üdvözlettel

  #25567 Reply
  Miklós
  Vendég

  Rendben felfogom bár remélem nem lesz morcos hogy azután megyek vissza hogy ő már csiszolt rajta…de egyszerűen az rész ahol a csont van a bölcsesség fog után és kicsit felfele hajlik az nyomásra eléggé érzékeny és ahogy nézem méretre is nagyobb a másik oldalinál meg ugye ott van hogy nem tudom rendesen összezárni a fogsorom azon az oldalt mert egyszerűen hamarabb összeér az utolsó fog..:( de volt már rá pl. hogy elküldtek mondván hogy a seb szépen gyógyul…pedig közben a környezete eléggé fájt.

  Köszönöm a türelmes segítségüket és biztos vagyok benne hogy pl. önöknél hamarabb kiderülne a probléma forrása de hát jelenleg erre van lehetőség hogy visszamenjek a rendelőbe.

  #25568 Reply
  Miklós
  Vendég

  Valamint gondolom ez a magasság probléma nem olyan dolog ami egyik napról a másikra megoldódik..így hülyeség lenne várnom vele hogy hátha megjavul.. szóval csütörtökön vissza is megyek.

  #25574 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Miklós
  A magasság problémán azonnal lehet segíteni. A bölcsesség fog eltávolítása után a rehabilitációs idő hosszú, mely járhat az ön által leírt tünetekkel.
  Erre jobbára tornát javasolnak. De konkrét segítség kontroll vizsgálat utam érkezhet
  Amíg gondja van nyugodtan keresse orvosát, segíteni fog
  Üdvözlettel

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: kellemetlen fogtömés húzott bölcsességfog mellett
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft