Kedvezmény

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19890 Reply
  Pápai Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztelt Fogorvosnő!
  Nyugdíjas vagyok, viszont még nem vagyok 62 éves, csak 60. Jár e kedvezmény a nem rögzített fogsorom pótlására.
  Segítségét köszönöm.
  Tisztelettel: Pápai Zsuzsanna

  #19891 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsuzsanna!

  60 vagy 62 év felettieknek a teljes körű alap- és szakellátás ingyenes, tehát a fogorvos munkadíját nem kell kifizetni. Ám a kezelés során fölmerülő technikai költségeket ki kell fizetni, például a fogtechnikus munkadíját, a beépített fogpótlások árát,tehát az Ön esetében a fogsor árát.
  Az OEP által támogatott fogorvosi ellátás alapelve az, hogy az OEP által finanszírozott fogorvosi kezelés csak az OEP-pel szerződött fogorvosnál vehető igénybe. Ezek jellemzően a körzeti szakorvosi rendelőkben található fogorvosok, illetve vannak olyan fogorvosok is, akik nem a rendelőkben dolgoznak, ám van OEP-szerződésük. A fogorvos mellett annak a fogtechnikusnak, aki a pótlást készíti, is rendelkeznie kell OEP szerződéssel ahhoz, hogy az eszköz tb támogatással vehesse igénybe a beteg. Fontos azonban tudni, hogy az egészségbiztosító által támogatott, tehát kedvezményes, illetve ingyenes fogorvosi kezelés olyan magán fogorvosoknál nem vehető igénybe, akik az OEP-pel nem szerződtek. Erről előre kérdezzék meg a magánfogorvost.
  Minden településen, illetve minden fővárosi kerületben vannak alapellátó szolgáltatók, amelyeknek területi ellátási kötelezettségük van, ezek az úgynevezett körzeti fogorvosok, amelyek jellemzően a rendelőintézetekben dolgoznak. Ezekben a fogorvosi rendelőkben kötelezően el kell látni a számukra előírt körzetből érkező betegeket, és a körzetükben lakó 60 éven felüli betegeknek természetesen ingyenesen kell biztosítani az alap- és szakellátást.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Kedvezmény
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft