kattogó állkapocs

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19480 Reply
  Nóra
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  Pár hete az egyik oldalt kattog az állkapcsom. Közvetlenül ez előtt két hétig fájt a fél arcom, de a mások oldalon. Olyan érzés volt, mint ha a bölcsességfogam nőne kijjebb, de ez elvileg nem lehet, mivel még tavaly két fogorvos is azt mondta hogy teljesen ki vannak nőve a bölcsességfogaim.
  Ennek ellenére, tavaly szerintem biztosan nőtt a bölcsességfogam, mert akkoriban össze-vissza torlódtak a fogaim, úgy hogy az egyik metsző fogam befelé a másik meg kifelé dőlt és így már nem tudtam rendesen összezárni a szám. Így kicsit mozdítottam az alsó állkapcsomon kijjebb és azóta már ezt a pozíciót szoktam meg.
  Nos, szerintem emiatt kattog most pár hete egyik oldalon az állkapcsom.
  Ezzel lehet valamit csinálni??
  Ha fogszabályozót tenni fel, az megoldja?
  Viszont egyenlőre nincs erre lehetőségem. Ha egy év múlva tetetek fel fogszabályozót, akkor sokat ártok magamnak?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #19489 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Nóra!

  A megfelelő szögben előtörő bölcsességfogak is meg tudják tolni főleg az alsó front fogakat, azokban torlódást okozva. Valóban ez indította el a felső és alsó fogsor záródásának változását. A már kialakult kattogást biztosan megszüntetni nem lehet, de az egyetlen mód a fogszabályzás és a bölcsességfogak eltávolítása. Garantálni azonban nem lehet, hogy a panasz meg fog szűnni. Minél többet vár vele, annál kisebb ennek az esélye.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: kattogó állkapocs
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft