ínyvisszahúzódás és elektromos fogkefe

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11812 Reply
  Tóth Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

  36 éves vagyok, kb. 15 éve vettem észre először, hogy az ínyem egy-két fogamnál elkezdett visszahúzódni. Azóta sokat romlott a helyzet, pár hete már a két felső metszőfogamnál is észrevettem, szinte már minden fogamat érinti.
  (Sokáig küzdöttem fogínyvérzéssel, valószínűleg belgyógyászati okok is rásegítettek, de egy éve alapos, íny alatti tisztítást, fogkőeltávolítást, fertőtlenítést csinált a fogorvosom, ami után a fogínyvérzés teljesen megszűnt, a mai napig sem tért vissza.)

  Meg lehet-e állítani vagy lassítani ezt a folyamatot valamivel? Igyekszem nem túl erősen mosni a fogaimat, általában a körkörös mozdulatokat és az ínytől távolodó sepregetést is csinálom, de csak romlik a helyzet.
  További kérdésem, hogy milyen fogmosási technika lenne számomra a legelőnyösebb, illetve az elektromos fogkefe választásnál a körkörösen mozgó fejű vagy az oldalirányú mozgást végző lenne jobb – vagy esetleg ennek nincs különösebb jelentősége az ínyproblémákra vonatkozóan?

  Előre is köszönöm válaszát:

  Tóth Zsuzsanna

  #11816 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Zsuzsanna!

  A fogmosási technika valóban fontos szempont. Puha sörtéjű fogkefével kis erővel mosson fogat, de sajnos az Ön esetében mélyebb a probléma, melyet nem egy rossz fogmosási technika okozott. Fogselyem használata minden nap szükséges. Az ön esetében nyomás érzékelős elektromos fogkefe használata ajánlatos, a mozgás iránya kevésbé neuralgikus pont, mindkettő megfelelő.

  De! mindenféleképpen ínysorvadással kapcsolatban szakorvos specialistával (parodontológussal) személyes konzultáció javallt, preventív szempontból ugyanis a problémát látni kell. parodontologus kollégám Dr. Gulics Ákos, szívesen áll rendelkezésére.
  Szívélyes üdvözlettel, Dr. Nagy Mihály

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: ínyvisszahúzódás és elektromos fogkefe
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft