Ínyplasztika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26535 Reply
  Mariann
  Vendég

  Tisztelt Doktor!
  Azt szeretném tudni, hogy van-e szakszó arra, hogy meglehessen neten nézni, hogyan néz ki előtte utána képeken egy jelentős hiányú íny „feltöltés”, saját lágyszövettel. A szövetet kívűlről vagy íny alatt pótólják? Érdekelne az esztétikája, hogy mennyire látszik a pótlás, a varrat, hogyan megy ez egyáltalán? Mert sajna csak az ínysorvadást említik sok helyen meg a lézeres korrekciót, de engem nagyon nem ez érdekel.
  Köszönöm a választ.

  #26540 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mariann,
  A neten ezen beavatkozások leírása nem igazán található meg. A beavatkozások mikrosebészeti eljárással történnek, melyeket paradontológus szakorvos végez. Leggyakrabban a száj egyéb részeiről vett kötőszövetei/ ínylebeny segítségével lehet fedni a kilátszó területeket, ezt kötőszöveti graftnak nevezzük. Ezen beavatkozások nagyfokú körültekintést igényelnek, melyek menete a fizikai vizsgálatot követően határozható meg.
  Mindenek előtt fogorvosi és diagnosztikai vizsgálat szükséges, majd a konkrét kezelési terv elkészítésével együtt pontos választ is kap a rendelőben szakorvosától.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Ínyplasztika
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft