Inyleválás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22692 Reply
  Dóri
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!
  Tegnap töméssel pótoltak egy kis részt a felső ötös fogamon, amelyről kcsit levált az inyem.Nem volt érzékeny,de éreztem egy kis rést ott és zavart a tudat meg féltem, hogy elveszithete a fogam.A fogorvosom megnyugtatott,nincs semmi gond az inyemmel,a helytelen fogmosási technika okozta ezt.Annyit mondott ott ne ugy mossam a fogamat ahogyan eddig tettem.A kérdésem az lenne, hogy ez a megoldás,hogy belett fedve kis töméssel mennyire tartós?Létezhet,hogy a tömés idővel elkopik?
  Válaszukat elüre is nagyon szépen köszönöm!

  #22694 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dóri,
  A helytelen fogmosási technika igen okozhatja az íny visszahúzódását, mely által a fognyak szabaddá válik, és érzékenység is kialakulhat, esetleg szuvasság.
  Szerencsére Önnél nem ez a helyzet. A kezelőorvosa a fognyak védelmének érdekében fedte a területet, ez viszonylag tartós megoldás, de nyilván itt Önnek is figyelemmel kell lennie a fogmosási technikára. Ha továbbra is a helytelen megoldást választja, akkor ez a kis tömés leválhat, vagy lekophat, és a fognyak ismét szabaddá, vagy érzékennyé válhat. Ekkor a műveletet meg kell ismételnie fogorvosánál.
  Gondolom átbeszélték fogorvosával a helyes technikát, javallatot tett a mozdulatokra is, melyeket ha betart ezen megoldás tartós lehet, de mint minden tömésre erre is figyelni kell, időnként ellenőriztetni.
  Üdvözlettel:

  #22710 Reply
  Dóri
  Vendég

  Esetleg létezike-e valami tartósabb megoldás az inyvisszahuzódésra?Vezethet-e a fog kilazulásához?

  #22712 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dóri,

  A paradontológus szakorvos az, aki az ínyproblémákkal foglalkozik. Szakterülete a fogágybetegség. Komplex terápiák, tartós megoldások tudója.
  A fogágybetegségek valóban vezethetnek a fogak elvesztéséhez, de ez egy folyamat… Azt gondolom, hogy az Ön esetében ennyire azért nem kellene előre szaladni. Nyilván figyelni kell, fokozottabb körültekintést igényel, megfelelő fogmosási technikát, fogkrémet. Kezelését rendszerünkben paradontológus kollega végzi. Egy konzultáció egy szakorvossal én azt gondolom sokat segítene Önnek. Látatlanban nagyon nehéz megítélni a konkrét helyzetet
  Ha az Ön számára az a legmegnyugtatóbb, akkor keressen fel konkrétan paradontológus szakorvost, akit akár rendszerünkből is tudok ajánlani Önnek.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Inyleválás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft