inygyulladás + mozgó fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18031 Reply
  Szakács Ági
  Vendég

  Tisztelt Fogászat!
  Évek óta szenvedek a baloldalon lévő nagyőrlő fog + bölcsességfognál lévő tasakkal.. Több orvosnál jártam, mindegyiknek mondtam, annyit kaptam válaszul, hogy kisollóval vagy valamivel piszkáljam ki az ételt onnan.. Sajnos ínysorvadásom van. Rendszeresen járok fogorvoshoz, októberben volt a legutóbbi ellenőrzés, mindent rendben találtak.
  Két hete brutálisan begyulladt az ínyem hátul és mozog is az a két fogam, de nem fájnak, Corsodyl-al és phlogosollal kezelem.. Hátul pár napja lement a gyulladás, legalábbis nem fáj és nincs megduzzadva. De folytattam a corsodyl és phlogosol öblögetést és három napja az első metszőfogam gyulladt be, először érzékeny volt az ínyem, de ma reggelre beduzzadt, a duzzanat olyan, mintha vérrel lenne tele és mozgatható lett az ínyem és úgy érzékelem a fogam is mozgatható…
  A fogorvosom szerdán (02.17) tud fogadni.
  A kérdésem az lenne, hgoy ezeken felül (corsodyl, phlogosol) tudok valamit tenni az ínyem érdekében?
  Természetesen tisztában vagyok vele, hogy látni kell, hogy a kezelést tudni lehessen, de ennek ellenére megkérdezem: mire számíthatok???
  Előre is köszönöm a választ!
  Üdvözlettel: Szakács Ági

  #18034 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Ági, a fogíny és a száj fokozott tisztán tartására lenne még szükség, nem szabad elkerülni a fogmosásnál a fájdalmas részeket sem. A használt szerek jók. A várható kezelés attól is függ milyen mértékű az ínysorvadás. A duzzanat fel lesz vágva várhatóan és ki lesz ürítve, a mozgó fogat lehetőség van rögzíteni (amennyiben indokolt lesz) miután a fogíny meggyógyult. Ha a tünet kiterjedt és több fogat is érint, szükséges lehet egy összetett, több beülésből álló ínysorvadás kezelésre.

  Üdvözlettel, Vdent

  #18035 Reply
  Szakács Ági
  Vendég

  Köszönöm a gyors választ!
  Naponta kétszer mosok fogat, illetve amióta fennáll ez a gyulladás, minden étkezés után alaposan megmosom a fogam!

  #18067 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Mielőbbi gyógyulást kívánunk.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: inygyulladás + mozgó fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft