ínygyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #49235 Reply
  Edit
  Vendég

  Jó napot kívánok!

  Egy gyulladással kapcsolatos problémával kérném a tanácsát.

  A felül található két középső metszőfogam között folyamatosan gyulladásban van az íny, elől és hátul is. Kipróbáltam már mindenféle fogkrémet, öblögetőt, ecsetelőt, szájzuhanyt, de nem használtak. A gyulladás miatt (?) egy kis rés lett is a két fogam között az elmúlt hónapokban, pedig eddig szorosan egymás mellett voltak, fogselyemmel is nehezen volt megközelíthető tisztítás során.
  Kinézetre és érzetre is olyan a gyulladás, mintha „vadhús” lenne a fogaim között.

  1 hete voltam fogkő szedésen. (Sajnos előtte több évig nem. Fogkőre elég hajlamos vagyok)
  Elől valamennyire csökkent a gyulladás, de hátul továbbra is változatlan. Az orvos nem mondott rá semmi különöset, csak annyit, hogy a fogkő okozza a gyulladást és a szájzuhanyt ne használjam.

  (2013-ban tömték először a két fogam közötti részt, majd 2021-ben újra kellett, mert kiesett a tömés, de ez a tömés nem az íny részénél található)

  A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma, illetve milyen gyulladáscsökkentővel lehetne próbálkozni? A fogak között keletkezett rés a gyulladás miatt lehet? Ez még visszafordítható?

  Válaszát köszönöm!

  #49271 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edit!

  Amennyiben a gyulladás a fent felsoroltak ellenére sem szűnik meg, úgy javasoljuk parodontológiai szakrendelő felkeresését!

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: ínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft