Ínygyulladás

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22653 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy tegnap óta az alsó-első 1 fogamról picit levált az ínyem. Észrevettem, hogy akkor történhetett, mikor kenyeret ettem, mert akkor éreztem azon a tájékon fájdalmat. Azon a részen mindig is érzékeny, gyenge volt az ínyem, így egy egyszerű kenyérhéj is képes volt felsérteni.
  Olvasgattam a témában, hogy leggyakrabban fogkő illetve ínygyulladás okozza, de vírusos megbetegedés sem kizárt okozó. Alaposan megnéztem az érintett fogat, nincs rajta fogkő, viszont gyulladt az ínyem és jelenleg épp egy vírusos betegségből lábalok ki. Sajnos fogorvoshoz nincs lehetőségem elmenni, azonban a kérdésem az lenne, hogy ha kezelem gyulladáscsökkentőkkel az ínyemet, van rá esély, hogy visszahúzódik magától?
  Minden este rendesen mosok fogat, jelenleg házi pálinkával kezelem a gyulladást, az aftáimat is, mikor voltak, az mulasztotta el 3 nap alatt. Minden étkezés után kiöblögetem a számat, hogy a felsértett ínynél ne maradjanak oda nem illő dolgok. Az érdekelne leginkább, hogy ez meg fog-e gyógyulni. Volt már korábban is hasonló, de még ennyire nem.
  Üdvözlettel: Fazekas Brigitta

  #22664 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta,
  A fogágygyulladás, ha mint alapbetegség már fennáll, akkor bármilyen étel fogyasztása okozhat nagyobb kellemetlenségeket. Valóban többnyire fogkő, és egyéb bakteriális problémák okozzák ezt a tünetet, és egyéb betegségek pedig felerősíthetik a tüneteket.
  Léteznek öblögetők, kenőcsök, melyeket otthon is használhat, -de erre a házipálinkát nem igazán javasolnám- ebben az esetben ajánlanám inkább a szakorvos felkeresését. Említi, hogy volt már ilyen problémája, ami most kiújult, tehát a konkrét probléma nem lett kezelve. A hosszútávú megoldás a mindenképpen a szakorvosi konzultáció, és kezelés.
  Jobbulást

  #22666 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Köszönöm a választ!!

  #22669 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta,
  igazán nincs mit. Vigyázzon ínye egészségére
  Üdvözlettel

  #22675 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm, és igyekszem még jobban óvni 🙂
  Viszont egy kérdésemre még nem kaptam meg a választ: vissza fog ez húzódni az eredeti helyére? :'(

  Üdvözlettel: Fazekas Brigitta

  #22676 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Eddig még leválás nem volt, csak kisebb gyulladás. Érzékeny az ínyem, sajnos, így oda kell figyelnem jobban az egészségére.
  A felső első metszőfogam néha felsérti az alsó ínyt, így az néha begyulladt. Amióta a kenyérszelet héja felsértette az ínyem, azóta van csak felválva. :/ De nincs fájdalom, sem vérzés, és már nem is olyan vörös, mint pár nappal ezelőtt volt. Remélem, már gyógyulgat.

  #22684 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta,
  Igen, gyógyulgat, regenerálódhat, de mindenképpen javallott kivizsgáltatni az okát, megnézetni a fogkövet, van e esetleg adott helyen tasak, egyéb fertőzés…
  Ez a folyamat egy „hullámvasút”, hol jobb a helyzet, hol rosszabb, hol látszólag panasz mentes, majd ismét panaszos. Előbb utóbb a folyamat krónikussá is válhat, melykor már a kezelés hosszabb és kellemetlenebb is lehet.
  Üdvözlettel

  #22699 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Köszönöm szépen a válaszokat! További kellemes estét és jó munkát kívánok Önöknek!!

  Üdvözlettel: Fazekas Brigitta

  #22700 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Jobbulást Brigitta 🙂 köszönöm

  #22706 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Köszönöm. 🙂

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Ínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft