Ínyben maradt szemfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24390 Reply
  Judit
  Vendég

  Tisztelt Dr.Nő/Úr!!
  A mai nap folyamán voltam a fogorvosomnál és kiderült hogy a jobb szemfogam hiányzik.Pár éve készült egy Panoráma RTG és ki is mutatta a vízszintes helyzetben fekvő fogat de az akkori fogorvossal megszakítottam a kapcsolatot,így nem volt kezelés( gyökér)…. Mivel a felső fogsoromból 4 fogat kell eltávolítani érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendő?? Mindenképpen kikell venni az ínyből a fogat mert zavarja a pótlási folyamatot?? A fog egészen pontosan az első fogam felett van.A szájsebészem nem jelezte h látna fogat de egyrészt azon a részen nem tiszta az RTG másrészt azért gondolnám hogy nem tűnik csak úgy el az a fog.
  Válaszát előre is köszönöm tisztelettel!!!!

  #24394 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Judit,
  Javasolnék egy CT diagnosztikai vizsgálatot. Ez konkrétan meg fogja mutatni a orralapnál elhelyezkedő fogat, annak helyzetét és körülményeit, és sokkal tisztább képet fog kapni kezelőorvosa az Ön aktuális állapotáról..
  A fogat érdemes eltávolítani, pótlás készítésénél mindenképpen mérlegelni kell azt a kockázatot, melyet ez a fog, és ennek elhelyezkedése okozhat. Javallott az eltávolítása, mert ha a későbbiek folyamán probléma adódna vele, kezelése sokkal körülményesebb, komplikáltabb és nehezebb lesz.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Ínyben maradt szemfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft