íny lecsúszás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24499 Reply
  Sára
  Vendég

  Szép napot kívánok!
  25 éves vagok, és az lenne a problémám, hogy a jobb alsó 3-as fogamon lecsúszott az íny elég sokat, és bárhogy tisztítom, nem tudok rajta javítani. Az egyetemi fogorvosom, azt mondta még 5 hónapja, amikor ez kezdődött, hogy ő úgy látja hogy az ajakfék (fogszabályzás ustán) a fogam közepére került, és nem hagyja megtapadni az ínyt. Nem tudom, hogy mi lehet a baj valójában, de most meg szeretném csináltatni, a probléma az hogy nagyon sok időt kell várni a parodontológura, hogy egyáltalán megnézzék. Azért aggódom, mert nem tudom, hogy mennyire veszélyezteti ez a fogam, és a fogágyam egészségét. Eshet baja a fogazatomnak, hogyha ez így marad még néhány hónapig, amennyiben rendesen tisztítom?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #24500 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Sára,
  A paradontológiai problémák kialakulása nagyon nagymértékben függ az Ön dentálhigénéjétől. Sajnos megítélni nem tudjuk, hogy a várakozási idő alatt mennyit romolhat az állapota. Ez alapvetően mint ahogy említettem a dentálhigiénétől függ, de befolyásolja egy gyulladás is, amit nem tudhatunk, hogy adott idő alatt bekövetkezik e vagy sem.
  Azt gondolom, mivel nem kezelik akutként a problémát, így jelentős változás talán nem várható, amennyiben megfelelő körültekintéssel gondozza a fogát, és fokozottan figyel a szájhigénére.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: íny lecsúszás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft