Íny elhalás híd készítés után.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #20687 Reply
    Attila
    Vendég

    Tisztelt Doktor nő/ Úr!

    5 hónapja készítettem egy 5 tagú hidat,(3 tartó pillér és két áthidalt üres fog hely). A híd még ideiglenesen van felragasztva és most olyan gondom van, hogy az arcom beesett és a két üres fog hely felett az ínyben egy nagy üreg kezd kialakulni, szinte olyan szabályos félgömb alakú és napról napra nagyobb, szabályosan elhat beesett mint egy foghúzás után, de nekem itt függőleges síkban az arcommal párhuzamosan van a gond, a három tartó fog felett nincs gond . Fájni nem fáj, csak időnként és nagyon tompán.
    A kérdésem az lenne, hogy helyreállítható/ gyógyítható-e ez a folyamat, és hogy mi okozza?
    Képet is tudok küldeni és van panoráma röntgenem is és a gipsz minta is megvan.
    Válaszát tisztelettel várva.
    Attila

    #20699 Reply
    Merj mosolyogni!
    Adminisztrátor

    Kedves Attila!

    A folyamat egyáltalán nem kóros, a kihúzott fog helyén a gyógyulás lehet elnyújtott is, és az íny végleges formája van, hogy hónapokkal a foghúzás után alakul ki. Ez az a folyamat, amely most a híd felhelyezése miatt sokkal jobban érezhető. Meg kell érdeklődni a fogorvoson keresztül a fogtechnikust, hogy ki tudják-e pótolni a rést kerámiával. Ezzel helyreáll az arc vonala is.

    üdvözlettel
    Sanoral Klinika

    #20717 Reply
    Attila
    Vendég

    Tisztelt Sanoral Klinika!

    Először is köszönöm a választ, és kérném a további segítségüket!
    Az érintett problémás területen (bal fent 4-5) a fogeltávolítás
    nem mostanában hanem már 20 éve volt, és ez -a mellékelt képen is látható- az üreg az íny oldalsó felületén, csak most az 5 tagú híd ideiglenes felhelyezése után kezdődött el kialakulni. Április 15- én volt felragasztva és most szeptemberben kezdődött és nőtt ekkorára. A baj nem csak esztétikai de de sajnos szúr a bal szemem sarkába is és félek, hogy ha ez valami gyulladás akkor rámehet a látásomra, és persze szeretném tudni, hogy mi okozza ezt mert a másik 3 – a csiszolt fogaknál- nincs ilyen gondom. Lehet, hogy fém allergiám van vagy a ragasztóban van valami ami az ínnyel közvetlenül érintkezve szívódott fel és az a okozza a bajt? Hogyan gyógyítható ez?

    További segítségüket megköszönve.
    Tisztelettel:
    Nánási Attila

    #20720 Reply
    Merj mosolyogni!
    Adminisztrátor

    Kedves Attila!

    Látva a képeket valóban nem lehet az eredeti elképzelésem szerint orvosolni a problémát. Javaslom, hogy készíttessen egyhárom dimenziós CBCT (Cone Beam CT)felvételt , mert ott meg lehet vizsgálni a problémás terület és az arcüreg illetve szem viszonyát, ez által jobban kideríthető, mi okozza a panaszokat, van-e gyulladásra utaló jel.
    A behúzódást a csont behúzódása okozta, melyet maximum csontpótlással lehet megpróbálni kipótolni.

    Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Íny elhalás híd készítés után.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft