ingyenes ellátás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19646 Reply
  Végh Árpádné
  Vendég

  Tisztelt Doktornő!
  68 éves vagyok, a területileg illetékes fogorvos hivatkozva a költségeire, sem a fogtömést, sem a fogkőleszedést nem végzi ingyen, ebben vagyok érintett,2014-es évben a fogtömésre 4000ft-ot kért, idén nem tudom a tarifát, kifüggesztve a rendelőnél nincs. A hirdetett ingyenesség ellenére jogos-e a doktornő döntése, s tudomásul kell venni. Válaszát köszönöm.
  üdvözlettel: Végh Árpádné Pécs

  #19663 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Végh Árpádné!

  Magyarországon területileg illetékes fogorvosi rendelőben térítésmentesen igénybevehető kezelések: (forrás: http://www.oep.hu)

  Életkortól függetlenül támogatott fogászati ellátások:

  -sürgősségi ellátás,
  -szűrővizsgálat (meghatározott gyakorisággal, pl. 18 éves kor felett évente egyszer),
  -szakorvosi beutaló alapján góckutatás és más alapbetegségekhez kapcsolódó fog és
  szájbetegségek kezelése,
  -fogmegtartó kezelés (amalgám és esztétikus fogtömés foganként és fogfelszínenként, gyökértömés foganként évente egyszer, ellátási esetenként gyökérkezelés),fogsebészeti ellátás,fogkő eltávolítás,ínyelváltozások kezelése.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egészségbiztosító mind az amalgám, mind az esztétikus tömés készítését támogatja, tehát a biztosított a fogtömésre a tömőanyag típusától függetlenül térítésmentesen jogosult. A fogorvos kompetenciájába tartozik annak megítélése, hogy a biztosítottnál felmerült probléma megoldására a fogtömés melyik formáját választja.

  A fogtömés és gyökértömés esetén a fogorvosi ellátást nyújtó szolgáltató köteles egy éves jótállást vállalni az elkészített tömésre. A jótállási időn belül keletkezett problémát, rendellenességet, illetve biztosított által jelzett panaszt a tömést készítő fogorvosnak kell megszüntetnie, tehát a biztosítottnak a kezelést nyújtó fogorvost kell felkeresnie a probléma megoldása érdekében.

  Életkortól/állapottól függően támogatott fogászati ellátások:

  A teljes körű fogászati alap- és szakellátás – a fogtechnikai költségek kivételével – az alábbi esetekben térítésmentes:

  -18 éves korig,
  -18 éves kor betöltését követően, a középiskola, szakképző iskola nappali tagozatán folytatott tanulmányok ideje alatt,
  -a várandósság megállapításától a szülést követő 90 napig,
  -62 éves életkor felett.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: ingyenes ellátás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft