Implantátum

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19661 Reply
  Barta Ágnes
  Vendég

  Kedves ” Fogorvos”

  Nagyon jó lehetőség, hogy tudok itt kérdezni.
  2 éve lett beültetve 3 db implantátum a bal oldali felső fogsorba. Összeszakadt az arcüregem egy foghúzás miatt, azért volt erre szükség.
  Folyamatos fájdalmat éreztem, azért húztam az időt, hogy ne kerüljön rá addig fog.Most viszont elmúlt a tompa fájdalmam, viszont. az utolsó implantátumról lenőtt, vagy lesorvadt az íny. Ez természetesen bánja a pofahúsomat.
  Kérdésem, hogyan lehet ezt megszüntetni, kiműteni? 37 éves vagyok, remélem nem így kell élnem tovább? Üdvözlettel: Barta Ágnes

  #19668 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Ágnes!

  Nem tudom, pontosan mennyi ideig volt az az implantátum terhelés nélkül, de azt tudom, hogy ha letelik a csontosodás folyamata, akkor muszáj terhelés alá vonni az implantátumot (Vagyis elkészíteni a pótlást ) mert az íny és a csont leépül körülötte .
  Röntgen felvételen meg lehet vizsgálni, hogy milyen mértékű ez a visszahódítás, és ez alapján meg lehet állapítani, hogy még stabilan használható az adott csavar, vagy el kell távolítani, és újat behelyezni ugyanoda vagy kissé távolabb. Az is mérlegelendő, hogy maradt -e elég csont, vagy csontpótlásra van szükség .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Implantátum
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft