implantátum

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18776 Reply
  Márta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Fogpótlás előtt állok, amelytől – bevallom – igen félek. Ct felvétel alapján elkészült egy árajánlat valamint kezelési terv. Árajánlat alapján közel 2 millió forintba kerülne egy teljes felső fogpótlás, 5 db implantátum beültetésével. Már maga az összeg sem szerény, de mi történik, ha a szervezetem nem fogadja be az implantátumot? Gyakorlatilag rengeteg pénzt kidobok, és maradok fogsor nélkül, legfeljebb jön a kivehető protézis.
  50 évesen nem szeretnék protkót, de ahhoz sincs kedvem, hogy 2 milliót kidobjak az ablakon.
  A fogászathoz szerény a fantáziám, de a mai modern tudomány mellett nehezen tudom elképzelni, hogy csak ez a két megoldás lehetséges.
  Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: H. Márta

  #18790 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Márta!

  Valóban nagy munka előtt áll, és ijesztőnek tűnhet. Egy jól tisztítható korrekt implantációs munka általában nem szokott csak úgy kilökődni. Megfelelő szájhigiénia mellett félévenkénti kontrollal élethosszig a helyükön maradnak.
  Két féle fogpótlási lehetőség van : vagy csontban rögzülő fogra /implantátumra készülhet rárögzített megoldás, vagy ha nincs a csontban rögzülő helyben maradást segítő elem, akkor muszáj kivehető megoldást találni. Ezeknek léteznek különböző kombinációi is : ugyan van kivehető része, de az nem észrevehető, valamint nagyfokú stabilitást lehet elérni az ilyen esetekben, ami megkönnyíti a megszokást.

  Üdvözlettel Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: implantátum
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft