Implantátum

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48837 Reply
  Kovács Nóra
  Vendég

  Tisztelt Doktorúr!

  Érdeklődnék, hogy implantátum beültetés után mennyire normális hogy begyullad? Itthon kifakadt, sűrű genny jött belőle. Orvosom nem csinált vele semmit. Szerinte ez előfordulhat többször is, ha nem fakad ki akkor ő kiszúrja. Naponta 3x mosol fogat, szájvízzel öblögetem.
  Köszönöm a segítséget!

  #48839 Reply
  Piros
  Vendég

  Kedves Doktornő!

  Az elmúlt félévben 6 fogaszati röntgenem votl, ebből egy panoráma, 5 kis intraoralis röntgen, ugyanis beletörték a tűt a fogamba. Most elkuldte 4×4-es endo cbct felvételre, mert nem sikerult eltavolitani a tűt. Nagyon félek a sugárterheléstől. Jelenleg ráharapásnál fáj a fogam, vagyis gondolom be van gyulladva és tudom, hogy a cbct felvétel tobbet mutatna, de mi a jobb ön szerint, egy cbct felvétel, vagy huzassam ki es csinaltassak egy fel ev mulva a begyogyulas utan implantatumot. Nagyon felek attol id, hiszen hallottam, hogy sokaknak elfertozodik. Az en szajhigeniam ugyan kivalo, de nem tudom melyik jobb opcio. Varom a válaszat. Előre is köszönöm
  Piros

  #48849 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nóra!
  Mivel nem ismerjük a szájüreg aktuális állapotát és a gyulladás pontos forrását, így nem tudunk korrekt választ adni a kérdésére. Természetesen egy bakteriális eredetű gyulladás az implantátum közvetlen környezetében hátráltatja a gyógyulást, és az implantátum kilökődéséhez vezethet.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48850 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Piros!

  Az elvégzett röntgenvizsgálatok az orvosi protokollnak megfelelően történtek. Természetesen eldöntheti, hogy folytatni kívánja-e a kezelést vagy sem, ez maximálisan az Ön döntése. Tudnia kell azonban, hogy az implantátum beültetése előtt, majd azt követően ismételten szükség lesz digitális diagnosztikai vizsgálatokra.
  Megfelelő szájhigiénia és rendszeres ellenőrzés mellett egy implantátum élete végéig biztosíthatja az elveszített fog magas színvonalú pótlását.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48914 Reply
  Bianka
  Vendég

  Kedves Doktornő!

  A hónap végén kerül eltávolításra a jobb alsó 6-os fogam, azonban nincsen gyulladásban a fog. Szeretném természetesen pótolni a fogat, ajánlották, hogy azonnali implantatumot is választhatok, de valamiért nincsen bizodalmam az azonnali implantalasban. Amennyiben a kesobbi implantatum behelyezes mellett döntök, mennyi a maximum ido /hónap amennyit várhatok, hogy ne kezdjen el sorvadni az íny a csont, es legutolso sorban ne deformalodjon az allkapocs csontom(mert mar ilyet is hallottam). 6 honapot mondtak korábban, hogy az ideális, ez a maximum, vagy lehet akár egy évet os várni.
  köszönöm a választ

  #48947 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bianka!

  Valóban így van, ideálisan 6 hónapot követően történik meg a beültetés, amennyiben emellett dönt, de az azonnali implantációtól sem kell tartania.
  Minden jót kívánunk!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Implantátum
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft