implantátum

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20802 Reply
  Németh Antalné
  Vendég

  Tisztelt cím!

  Márciusban ültettem be implantátumot a jobb 4 és 5-ös fog helyére a 6-os fogat ki kellett húzni. Sajnos azóta is problémás az a terület. A doktor azt mondta hogy a foghiány miatt van.
  Időközben a gyógyulás időszakában a jobb 3-as fogat gyökér kezelni kellett és korona került rá. Sajnos már eltelt 8 hét a fogak elkészülte óta és azon az oldalon nem nagyon tudok enni és az orr mellett a szemgödör csúcsában nagyon fáj a csont. Ma voltam röntgenen a szájsebészeten ahol azt az információt kaptam, hogy az implantátum nagyon belóg az arcüregbe. A fogorvos azt mondta akkor el kell távolítani az implantátumot. Kérdés van-e más módszer a gyógyulásra illetve a pénzem visszakapom-e hiszen a hidat tartó fog kihúzásra került és nem lesz fogam ezen az oldalon Mi a megoldás ?
  Köszönettel

  #20813 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Németh Antalné!

  A fájdalom említett helye alapján én inkább először a gyökérkezelt szemfogast vizsgálnám meg jobban. Ha egy implantátumot beültettek, és az jól becsontosodott, akkor azt csak rengeteg csontveszteséggel lehet csak eltávolítani onnan, ami kizárhatja az újbóli implantálást.
  Azt megállapítani, hogy mennyire és hogyan lóg az arcüregbe az implantátum, igazán csak háromdimenziós CBCT képalkotással lehet. Amennyiben gyulladás alakult volna ki az implantátumok körül, szinte biztos, hogy akut vagy krónikus arcüreggyulladás is jelentkezne. Ezt is meg lehet vizsgálni a fent említett felvételen.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: implantátum
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft