Implantáció gyulladtsága + örlőfogak

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16190 Reply
  Mátrai Vilmos
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!
  Van egy jobb alsó 6 -os implantációm koronával (4-5 éves), mely körül úgy veszem észre már napok (1-2 hét) óta, hogy az íny gyulladtsága alakult ki. Mit tegyek, ecseteljem a környékét Betadinnal, öblögessek klórhexidines szerrel, vagy ezek nem képesek kifejteni hatásukat a mélyebb régiókban – akárhogyan is betunkolnám a fognyaknál? (persze gondolom legcélravezetőbb a fogorvos felkeresése lenne, illetve egy antibiotikum kúrát sem akarok önhatalmúlag indítani).

  Másik és a főbb kérdésem, hogy általánosságban nekem az a problémám, hogy a metszőfogaim épek, viszont az örlőfogak igen csak megfogyatkoztak a számban (44 éves vagyok). Az implantáción kívül milyen megbízható pótlást javasolna ennek a típusú hiánynak a kiküszöbölésére?

  Előre is köszönöm szíves válaszát.

  Köszönettel:
  Vilmos

  #16193 Reply

  Kedves Mátrai Vilmos!

  Kérem, amint lehetősége adódik, keresse fel kezelőorvosát! Az implantátumok körül kialakuló ínygyulladás megpecsételheti az implantátum sorsát!
  Házilag fokozott fogköztisztító és normál fogkefe használata és gyulladáscsökkentő (klórhexidin) tartalmú öblögető használata javasolt!
  Az őrlőfogak hiányának pótlása meglévő saját fog és implantátum száma illetve azok fogívben levő elhelyezkedése határozza meg. Azaz híddal, vagy részleges kivehető fogsorral lehet pótolni a hiányzó rágózónát!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Implantáció gyulladtsága + örlőfogak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft