Időszakosan jelentkező fogfájás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18255 Reply
  Nagy Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  A segítségét szeretném kérni egy olyan, nem túl erős, de időnként jelentkező fogfájásnak, ami már évek óta tart.
  Évente járok fogászati ellenőrzésre és szerencsére már kb. 15 éve nem volt rossz fogam. Azonban a bal felső szemfog utáni második fogamban időnként enyhe lüktető érzést tapasztalok. Az ínyemen sem a külső, sem a belső oldalon nem tapasztaltam eddig semmilyen elváltozást, csak akkor érzek kellemetlen érzékenységet, ha összezárom az alsó és felső fogsorom. Egy éve voltam egy hőtérképes vizsgálaton, a vizsgálatról kapott anyagon látható, hogy az arcom bal felső öldalán a hőtérképen erőteljesebb a vörös szín, mint máshol. A belgyógyász doktor úr, aki kiértékelte azt javasolta menjek el fogászatra, voltam is, de nem találtak semmit.
  Elképzelhető, hogy valami olyan elváltozás, esetleg gyulladás van a gyökereknél, aminek sehol máshol nincs külső jele? Esetleg fogérzékenységről lehet szó?

  Segítségét előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Nagy Zsuzsanna

  #18259 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Zsuzsanna!

  A fogorvosnál elvégzett rtg diagnosztikás vizsgálat könnyen és megbízhatóan megmutatja van e gond a gyökereknél, vagy a lágy szövetekben. Általánosságban elmondható, hogy a fogaink időszakosan érzékenyek hidegre melegre, édesre, frontokra a nélkül, hogy bármilyen teendőt adnának a fogorvosnak. Érdemes fokozottan odafigyelni a jelekre ennél a fognál és most tisztázni, h van e gyulladás, vagy kóros elváltozás. Üdvözlettel, Vdent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Időszakosan jelentkező fogfájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft