Ideiglenes tömés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25576 Reply
  Erik
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Gyökérkezelt fogam gyógyszeres tömést kapott és ha jól értettem akkor erre került egy ideiglenes tömés. Egy mész fehér színű rágóra hasonlító anyag. Az orvos azt mondta, hogy ebből eshetnek le darabok. Nos, ez már aznap este megtörtént. Három pici darabka jött le belőle éjszaka. Nem tudom ez így nem túl gyors? Két hétig kellene benne maradni a gyógyszeres tömésnek, de félek, hogy így nem fogja kihúzni addig. Nem rágok azon az oldalon, tegnap ha összezárt rendesen a figam és az alatta levő hozzáért, éreztem hogy a tömésbe ütközik, mos hogy levált egy kis darab ezt már nem érzem, íg kényelmesebb érzetem van, de félek hogy éjszaka esetleg erősebben rászorítok álmomban (előfordul néha, hogy csikorgatom a fogam az utóbbi időben).
  Ha lejön az a réteg, akkor a gyógyszeres tömés is veszélyben van? Kell miatta aggódnom? Messze még a két hét.
  A lacalut, parodontax, corsodyl szájvizek használhatóak így?
  Napi 3-4 szál cigarettát el lehet szívni, ha utána vagy fogat mosok vagy csak simán szájvizet használok fertőtlenítés gyanánt?
  Illetve házon kívül torokfertőtlenítő tablettát. Igyekszem elhagyni a cigarettát, de étkezések után még nem tudom elhagyni.

  #25581 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erik,
  Az ideiglenes tömésből kieshetnek darabok, az teljesen normális jelenség, a legnagyobb része benne fog maradni ami a fogat lezárva tartja a kezelés folytatásáig. Szájvizeket használhatja nyugodtan. Ha fájdalom lépne fel, vagy duzzanat, láz, vagy egyéb gyulladásra utaló jel akkor mindenképpen forduljon szakemberhez.
  Üdvözlettel:

  #25609 Reply
  Erik
  Vendég

  Köszönöm válaszát. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy mennyi idő után jelentkezik arcduzzanat, ha baj van?
  Kedden történt a beavatkozás, most csütörtök van és az arcom egyre érzékenyebb. Nincs beduzzadva, de nyomásra érzékeny és ha lehajolok feszül. Ezt ma kezdte el.
  Fájdalom még mindig jelentkezik néha, de inkább feszítő érzés, nem lüktet. Nem hidegre vagy melegre, hanem ezektől függetlenül egyik pillanatról a másikra kezdi el, majd egy idő után elmúlik.
  Mellette egy 3 hete húzott fog helye van, lehetséges, hogy a fájdalom annak tudható be, hogy a környező szöveteknek „nem tetszett” a beavatkozás?

  #25616 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erik,
  Ezen tünetek észlelése esetén kérjen időpontot soron kívüli kontroll vizsgálatra
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Ideiglenes tömés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft